Tranzacții: OMV Petrom a finalizat 2 deal-uri cu Renovatio. Proiecte regenerabile de 1.000 MW, precum și centrale eoliene și hidro aflate în producție de 18 MW

Tranzacții: OMV Petrom a finalizat 2 deal-uri cu Renovatio. Proiecte regenerabile de 1.000 MW, precum și centrale eoliene și hidro aflate în producție de 18 MW
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:48

OMV Petrom, cel mai important producător de hidrocarburi și carburanți din România, totodată producător de energie electrică, a finalizat 2 tranzacții de preluare de proiecte și active de producție de energie regenerabilă de la grupul Renovatio, a anunțat compania controlată de austriecii de la OMV.

Astfel, OMV Petrom a finalizat achiziția, de la RNV Infrastructure, a pachetului de 50% din acțiunile Electrocentrale Borzești. Aceasta deține proiecte de energie din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 1.000 MW, din care 950 MW eolian și 50 MW fotovoltaic.

Urmărește-ne și pe Google News
Mogulul Ratan Tata, care a pus grupul indian Tata pe harta mondială, a decedat la vârsta de 86 de ani CITEȘTE ȘI Mogulul Ratan Tata, care a pus grupul indian Tata pe harta mondială, a decedat la vârsta de 86 de ani
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Achiziția fusese anunțată la începutul acestui an, iar proiectele eoliene vor fi dezvoltate, construite și operate în parteneriat cu RNV Infrastructure. Cel fotovoltaic este deja în teste de producție.

În plus, în cadrul unei alte tranzacții cu grupul Renovatio, OMV Petrom a achiziționat active de producție de energie din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 18 MW, din care 16 MW eolian și 2 MW hidro. Activele sunt operate de către OMV Petrom.

Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru, la DNA Iași, pentru mai multe fapte de luare de mită CITEȘTE ȘI Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru, la DNA Iași, pentru mai multe fapte de luare de mită

„Angajamentul nostru puternic de a investi în energia regenerabilă e reflectat de aceste tranzacții. Suntem mândri să anunțăm că OMV Petrom a devenit producător de energie regenerabilă, unele dintre activele care au intrat in portofoliul nostru fiind in producție si cu livrări de  energie regenerabilă în rețea”, a declarat Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Gaze și Energie.

Ambele tranzacții au fost aprobate de Consiliul Concurenței și Comisia pentru Examinarea Investițiilor Străine Directe.

„Suntem încântați să anunțăm finalizarea parteneriatului cu OMV Petrom. Parteneriatul nostru reflectă încrederea în potențialul pieței românești de energie regenerabilă și reconfirmă angajamentul nostru de a contribui la un viitor energetic mai sustenabil”, a spus CEO-ul Renovatio, Aurel Arion.

VIDEO&FOTO Un tablou al pictorului român Adrian Ghenie, dintr-o colecție americană - vândut la Londra cu peste 2 milioane euro CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Un tablou al pictorului român Adrian Ghenie, dintr-o colecție americană - vândut la Londra cu peste 2 milioane euro

În ceea ce privește proiectele ce vor fi dezvoltate în parteneriat cu RNV Infrastructure, acestea sunt localizate în zona de nord-est a României. Parcul fotovoltaic este în perioada de teste, în timp ce parcurile eoliene sunt estimate să înceapă treptat producția între 2025 și 2027. Producția anuală corespunzătoare OMV Petrom este estimată la aproximativ 1,4 TWh. 

Activele operaționale preluate includ două parcuri eoliene situate în estul României, cu o capacitate totală instalată de 16 MW și o micro-hidrocentrală, cu o capacitate de 2 MW, în nord-vestul României. Producția cumulată anuală estimată este de aproximativ 45 GWh.

În primăvară, OMV Petrom a finalizat preluarea, de la același grup, a Renovatio Asset Management, proprietarul și operatorul celei mai mari rețele de stații de încărcare pentru vehicule electrice din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom renovatio
omv petrom energie regenerabilă
omv petrom achiziții