Rompetrol Rafinare, companie controlată de grupul kazah de stat KazMunayGas ce administrează rafinăria Petromidia, estimează pentru acest an un profit net de 13,46 milioane dolari, de patru ori mai mic față de rezultatul anului trecut, când a obținut 57,14 milioane dolari, pe fondul unor investiții planificate în valoare de 52 milioane de dolari.
De asemenea, compania și-a bugetat o cifră de afaceri netă de 2,32 miliarde dolari, în scădere cu 5% față de nivelul de 2,44 miliarde dolari de anul trecut, scrie News.ro.
În plus, Rompetrol Rafinare și-a planificat investiții de aproape 52 milioane dolari în acest an.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Rafinăria Petromidia intenționează să prelucreze în acest an o cantitate de 5,65 milioane tone de materii prime, după ce în 2016 a înregistrat un nivel istoric, de 5,4 milioane tone pe an.
Totodată, Rafinăria Vega ar urma să prelucreze 340.525 de tone de materii prime în acest an, sub cantitatea de anul trecut, de 354.300 tone.
Compania operează rafinăria Petromidia Năvodari, cea mai mare unitate de profil din România și una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre, rafinăria Vega Ploiești, cea mai veche unitate din România în funcțiune și unicul producător de bitum și hexan, divizia de petrochimie - singurul producător intern de polimeri și un furnizor important în regiune.
CITEȘTE ȘI Este aproape oficial: Complexul Energetic Oltenia nu se mai listează la BursăRompetrol Rafinare (RRC), companie controlată de KazMunayGas prin intermediul unei firme înregistrate în Olanda, KMG International, este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 2,38 miliarde lei (528,8 milioane euro).
Ministerul Energiei are o participație minoritară, de 44,7% din Rompetrol Rafinare, în timp ce KMG International NV deține 48,1% din capital.
Profit.ro organizează, în 15 mai, la Hotel Intercontinental, cu începere de la ora 9.00, Profit Energy.forum, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții autorităților și asociațiilor de reglementare din domeniul energiei, șefi de companii care activează în sectorul energetic, avocați și consultanți, pentru a dezbate provocările actuale și viitorul sectoarelor energetice. Pentru detalii și înregistrări, AICI.