Romgaz și-a majorat producția de gaze cu peste 4%. Cea de energie a scăzut cu mai mult de 9%

Romgaz și-a majorat producția de gaze cu peste 4%. Cea de energie a scăzut cu mai mult de 9%
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 26 iul 2024

Compania de stat Romgaz, cel mai mare producător și operator de înmagazinare de gaze naturale din România, totodată producător de energie electrică, și-a majorat producția de gaze cu 4,3% în primul semestru al anului, la 2,4869 miliarde metri cubi.

Cea de condensat, cu pondere însă mică în totalul extracției de hidrocarburi a companiei, a avansat cu 50,5%, la 16.468 tone.

Urmărește-ne și pe Google News
ANCOM avertizează - risc de roaming involuntar CITEȘTE ȘI ANCOM avertizează - risc de roaming involuntar
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pe de altă parte, vânzările de gaze din producția internă ale Romgaz au scăzut ca volum cu 4,5%, la 2,2448 miliarde metri cubi.

Extragerile de gaze din depozitele de înmagazinare ale Romgaz au coborât cu 15%, la 983,7 milioane metri cubi, iar injecțiile în depozite – cu 4,5%, la 820,8 milioane metri cubi.

Rusia, aproape de a permite deschiderea de sucursale ale băncilor străine CITEȘTE ȘI Rusia, aproape de a permite deschiderea de sucursale ale băncilor străine

Producția de energie electrică a vechii centrale de profil de la Iernut a companiei s-a diminuat cu 9,4%, la 450,8 GWh.

Romgaz își va anunța rezultatele financiare consolidate pe primele 6 luni ale anului pe data de 14 august. Compania și-a majorat cu peste 28% profitul net în primul trimestru al anului, la 1,24 miliarde lei, în pofida scăderii cu peste 20% a veniturilor, la 2,27 miliarde lei, ca urmare a reducerii vânzărilor și prețurilor de pe piața liberă. Motivul: diminuarea cu peste 50% a cheltuielilor cu plata taxelor și impozitelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
producție romgaz
vânzări romgaz