Rezervele de petrol din Alaska ar putea fi mai mari cu 80%, după descoperirea unui zăcământ arctic uriaș

Rezervele de petrol din Alaska ar putea fi mai mari cu 80%, după descoperirea unui zăcământ arctic uriaș
scris 6 oct 2016

Rezervele de petrol dovedite din Alaska ar putea să fi crescut cu 80%, după ce compania Caelus Energy a anunțat descoperirea unui zăcământ arctic subacvatic de 6 miliarde de barili, relatează Bloomberg.

Zăcământul de petrol ușor a fost descoperit în perimetrul Smith Bay deținut de companie între Prudhoe Bay și Barrow, de-a lungul litoralului arctic, a precizat compania.

Urmărește-ne și pe Google News

Până la 40% din petrolul descoperit, respectiv 2,4 miliarde de barili, este recuperabil, scrie News.ro.

Datele aferente anului 2014 arătau că statul Alaska deține rezerve de petrol dovedite de 2,89 miliarde de barili, reprezentând aproape 8% din rezervele dovedite totale ale Statelor Unite, conform Departamentului Energiei.

”Este o descoperire extraordinară pentru noi și credem că este extraordinar pentru statul Alaska”, a declarat directorul general al Caelus, Jim Musselman.

Producția de petrol a Alaskăi a scăzut treptat, de la un maxim de peste 2 milioanec de barili pe zi în 1988 la 483.000 de barili pe zi în 2015, arată datele Departamentului Energiei.

Ultima oară când a intrat în exploatare un zăcământ nou de petrol în Alaska, numit Alpine, a fost în anul 2000, a cărui producție medie era în septembrie de 62.000 de barili pe zi.

Cu programul Prima Casă blocat temporar, românii au început să cumpere locuințe mai scumpe CITEȘTE ȘI Cu programul Prima Casă blocat temporar, românii au început să cumpere locuințe mai scumpe

Dezvoltarea noului zăcământ arctic de petrol ar putea costa 8-10 miliarde de dolari, pe parcursul exploatării, care ar putea deveni operațională în 2022.

Noua descoperire ar putea fi cea mai mare din ultimele patru decenii, potrivit companiei.

Prudhoe Bay, cel mai mare zăcământ de petrol din Alaska, a fost descoperit în 1967.

Declinul prețului petrolului la minimul ultimilor 12 ani, de 26 de dolari pe baril, în februarie, de la aproape 108 dolari pe baril în 2014, a determinat companii precum Royal Dutch Shell și ConocoPhillips să renunțe la operațiunile costisitoare și riscante din zona arctică.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol din alaska
caelus energy