Restart Energy încheie contractul de racordare cu Transelectrica pentru al doilea cel mai mare parc fotovoltaic din România

Restart Energy încheie contractul de racordare cu Transelectrica pentru al doilea cel mai mare parc fotovoltaic din România

Armand Domuța, CEO & Founder Restart Energy

Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2024

Agrovoltaics, companie a grupului Restart Energy, semnează un contract de racordare cu Transelectrica în valoare de 56 de milioane de lei, în urma căruia peste 200.000 de gospodării din România vor fi alimentate cu energie verde. Acordul reprezintă încă o etapă importantă în dezvoltarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 500 MW ce va fi situat în localitatea Șimand, județul Arad.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Parcul fotovoltaic este al doilea cel mai mare din România și va fi finanțat de US Exim Bank prin intermediul fondului american Interlink Capital Strategies din Washington DC. Restart Energy a primit o scrisoare de interes de la US Exim Bank pentru finanțarea cu 380 de milioane de dolari a proiectului.

Câți prosumatori sunt în România, potrivit ANRE. Topul județelor cu cele mai multe panouri solare CITEȘTE ȘI Câți prosumatori sunt în România, potrivit ANRE. Topul județelor cu cele mai multe panouri solare

În vederea susținerii acordului de finanțare, compania intenționează să utilizeze tehnologie americană, care va include panouri fotovoltaice de ultimă generație produse în SUA de către SEG Solar, unul dintre cei mai importanți producători din domeniu și baterii de stocare a energiei produse de TESLA, cu o capacitate de 1 GWh. Managementul Restart Energy estimează demararea construcției în trimestrul doi din 2025 și finalizarea proiectului până la 31 decembrie 2026. Se estimează că această acțiune va genera peste 300 de noi locuri de muncă în următorii ani.

„Acest proiect este unul strategic, care consolidează poziția Restart Energy pe piața de energie verde din regiune. Parcul fotovoltaic contribuie la protejarea mediului, atât prin impactul negativ redus, cât și prin înlocuirea capacităților poluante existente care utilizează combustibili fosili. Suntem mândri să contribuim semnificativ la tranziția României către energia regenerabilă”, spune Armand Domuța, CEO & Founder Restart Energy.

Parcul fotovoltaic va produce anual peste 800.000 MWh și va ajuta la reducerea emisiilor de carbon cu aproximativ 400.000 tone pe an, respectiv 12 milioane de tone de CO2 evitate, pe toată perioada de viață a proiectului, însemnând beneficii de mediu în valoare de peste 1 miliard de dolari.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte  regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.

Compania are operațiuni în România și Serbia și, începând cu 2021, intenționează să se dezvolte pe mai multe piețe europene, incluzând Germania și Spania.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
restart energy