Proiectele fotovoltaice teleormănene preluate de OMV Petrom de la danezi, în linie dreaptă pentru startul construcției

Proiectele fotovoltaice teleormănene preluate de OMV Petrom de la danezi, în linie dreaptă pentru startul construcției
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iun 2024

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a acordat autorizații de înființare pentru proiectele de parcuri fotovoltaice din județul Teleorman achiziționate de OMV Petrom de la compania daneză Jantzen Renewables, ultimele acte legale necesare înaintea demarării construcției, pentru care OMV Petrom a început demersuri de contractare a lucrărilor încă din martie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Finalizarea tranzacției de achiziție, inițiată anul trecut, este, de altfel, estimată a fi realizată până la finalul lunii, când proiectele vor ajunge la stadiul „gata de construit („ready-to-build”).

ULTIMA ORĂ Horse România începe producția unui nou motor pentru Duster, la Mioveni CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Horse România începe producția unui nou motor pentru Duster, la Mioveni

Autorizațiile au fost acordate pentru proiectele fotovoltaice Băbăița 1.1 și Băbăița 1.2.

Puterea instalată a parcurilor va fi de 710 MW. Ele se vor număra printre cele mai semnificative proiecte de acest tip din Europa de Sud-Est, putând alimenta echivalentul consumului anual a ~280.000 gospodării din România.

Bogdan Mihai Radu, singurul artist român selectat în cea mai mare expoziție de artă contemporană din lume, la Royal Academy of Arts din Londra CITEȘTE ȘI Bogdan Mihai Radu, singurul artist român selectat în cea mai mare expoziție de artă contemporană din lume, la Royal Academy of Arts din Londra

„Această achiziție vine în sprijinul realizării obiectivului strategic al OMV Petrom, de a avea o capacitate instalată de energie regenerabilă de cel puțin 1 GW, până în 2030, inclusiv prin parteneriate”, spunea, în urmă cu un an, Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze și Energie.

Producția estimată pentru 25 de ani de funcționare a parcurilor este de 23.900 GWh, suficientă pentru a alimenta echivalentul consumului anual a ~280.000 de gospodării din România. Proiectelor li s-a acordat deja acces la rețeaua națională de transport al energiei electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
parcuri fotovoltaice
jantzen omv petrom