Producția de petrol a OPEC a crescut datorită revenirii producției Arabiei Saudite

Producția de petrol a OPEC a crescut datorită revenirii producției Arabiei Saudite
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2024

Producția de petrol a OPEC a crescut în iulie, deoarece o revenire a ofertei Arabiei Saudite și creșterile mici în alte părți au compensat impactul reducerilor voluntare ale livrărilor altor membri și ale alianței mai largi OPEC+, transmite Reuters.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol a pompat luna trecută 26,70 milioane de barili pe zi (bpd), în creștere cu 100.000 de barili pe zi față de iunie, potrivit sondajului bazat pe date de transport maritim și informații din surse din industrie, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
PPC, care a preluat afacerea Enel din România, a lansat prima ofertă „liberalizată”. Facturile clienților cu consum mic s-ar putea dubla CITEȘTE ȘI PPC, care a preluat afacerea Enel din România, a lansat prima ofertă „liberalizată”. Facturile clienților cu consum mic s-ar putea dubla
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Creșterea vine în ciuda faptului că OPEC+, care cuprinde OPEC și aliați precum Rusia, și-a menținut majoritatea reducerilor de producție până la sfârșitul anului 2025 pentru a susține piața în fața creșterii lente a cererii, a ratelor ridicate ale dobânzilor și a creșterii producției din SUA.

O reuniune a miniștrilor de top ai țărilor din OPEC+ a menținut joi neschimbată politica producției de petrol, inclusiv un plan de a începe eliminarea unui nivel de reduceri de producție din octombrie, și a repetat că creșterea ar putea fi întreruptă sau inversată dacă este necesar.

Arabia Saudită a oferit luna trecută cea mai mare creștere a ofertei, de 70.000 bpd, arată sondajul, deoarece exporturile și-au revenit față de iunie, când au fost mai mici decât erau așteptările.

Producția a ajuns la 9 milioane bpd în iulie, aproape de ținta regatului.

Nigeria a avut cea mai mare scădere, de 30.000 bpd, exporturile fiind mai scăzute față de liuna precedentă, arată sondajul.

Creșteri mici au avut loc în Libia și Iran, doi dintre membri care nu sunt obligați să reducă producția, și din Irak.

Producția iraniană a atins 3,22 milioane bpd, arată sondajul, fiind cea mai mare din 2018, conform sondajelor Reuters. Iranul a mărit exporturile în ultimii ani, în ciuda faptului că sancțiunile SUA rămân în vigoare.

Ministerul Energiei - record de contracte de finanțare pentru modernizarea rețelelor de distribuție a energiei electrice CITEȘTE ȘI Ministerul Energiei - record de contracte de finanțare pentru modernizarea rețelelor de distribuție a energiei electrice

Producția și exporturile Irakului au crescut față de luna precedentă, au arătat datele privind fluxurile și a spus o sursă de urmărire a tancurilor petroliere.

OPEC a pompat cu aproximativ 240.000 bpd mai mult decât ținta implicită pentru cei nouă membri acoperiți de acorduri de reducere a aprovizionării, Irakul încă reprezentând cea mai mare parte a excesului, a constatat sondajul.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
opec