Producătorul de energie Green Genius obține o investiție BERD de 100 de milioane de euro pentru expansiunea europeană. Banii vor folosiți și pentru dezvoltarea de proiecte de energie regenerabilă în România

Producătorul de energie Green Genius obține o investiție BERD de 100 de milioane de euro pentru expansiunea europeană. Banii vor folosiți și pentru dezvoltarea de proiecte de energie regenerabilă în România
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:37

Green Genius, dezvoltator de energie regenerabilă și producător independent de energie deținut de Modus Group, care are proiecte și în România, va primi o investiție de capital de până la 100 de milioane de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Fondurile vor fi direcționate către dezvoltarea și achiziționarea de proiecte de energie regenerabilă în țările baltice, Polonia, România și pe alte piețe europene.

”Green Genius, dezvoltator de energie regenerabilă și producător independent de energie deținut de Modus Group, care are proiecte și în România, va primi o investiție de capital de până la 100 de milioane de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Această investiție va finanța planurile de extindere ale Green Genius până în 2029 în diferite țări europene. La finalizarea tranzacției, care face încă obiectul aprobării de către autoritățile de concurență din mai multe țări, BERD va deveni acționar minoritar al Green Genius”, anunță compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Prospecțiuni București și-a înjumătățit profitul net semestrial. Compania reclamă activitatea redusă de contractare în domeniul achizițiilor de date geofizice CITEȘTE ȘI Prospecțiuni București și-a înjumătățit profitul net semestrial. Compania reclamă activitatea redusă de contractare în domeniul achizițiilor de date geofizice
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Investiția BERD în valoare de 100 de milioane de euro va sprijini strategia europeană de creștere a Green Genius, care include dezvoltarea a peste 2 gigawați de energie regenerabilă, accelerarea tranziției Europei către energie curată și consolidarea independenței și securității energetice a regiunii, scrie News.ro.

„Acest parteneriat reflectă strategia pe termen lung a Green Genius de a construi în continuare portofoliul de dezvoltare și de a se transforma într-un producător independent de energie. Acest partener instituțional ne va permite să investim mai activ în noi proiecte de energie regenerabilă”, a declarat Ruslan Sklepovič, CEO al Green Genius.

Grzegorz Zielinski, șeful Departamentului Energie Europa al BERD, a declarat că promovarea energiei regenerabile este esențială pentru obiectivele BERD, iar consolidarea securității energetice rămâne o prioritate cheie pentru statele baltice.

Această investiție marchează cel mai mare angajament de capital al BERD pentru o singură companie de acest tip în statele baltice. Fondurile vor fi direcționate către dezvoltarea și achiziționarea de proiecte de energie regenerabilă în țările baltice, Polonia, România și pe alte piețe europene.

BERD este o bancă multilaterală care promovează dezvoltarea sectorului privat și inițiativa antreprenorială în 36 de economii de pe trei continente. Banca este deținută de 73 de țări, precum și de UE și BEI. Investițiile BERD sunt menite să facă economiile din regiunile sale competitive, incluzive, bine guvernate, ecologice, reziliente și integrate.

Sebastian Burduja: România este în mijlocul unei revoluții energetice; circa 10 miliarde de euro sunt deja la lucru în piață CITEȘTE ȘI Sebastian Burduja: România este în mijlocul unei revoluții energetice; circa 10 miliarde de euro sunt deja la lucru în piață

Green Genius are un portofoliu divers în domeniul energiei regenerabile, care cuprinde soluții solare, baterii, eoliene și biometan. Compania a dezvoltat 2,7 GW de proiecte de energie regenerabilă pe mai multe piețe europene și a finalizat până în prezent proiecte de 549 MW.

Green Genius a intrat pe piața din România în 2020, deschizând un birou în București. Compania este implicată în dezvoltarea proiectelor fotovoltaice de tip „green field" în România și uneori ia în considerare achiziția unor proiecte în stadii incipiente de dezvoltare. În prezent, Green Genius dezvoltă proiecte de energie regenerabilă cu o capacitate totală de 180 MW în România și a anunțat că intenționează să construiască, până în 2025, centrale solare fotovoltaice cu o putere instalată totală de peste 500 MW pentru a genera energie verde, având deja asigurată finanțarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
green genius
berd