Nicușor Dan: Decizia privind subvenția pentru gigacalorie va aparține noului Consiliu General

Nicușor Dan: Decizia privind subvenția pentru gigacalorie va aparține noului Consiliu General
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:05

Noul Consiliu General este cel care va decide subvenția plătită de Primărie pentru gigacalorie, a declarat primarul Capitalei, Nicușor Dan.

El menționează că, în prezent, prețul gigacaloriei este de 1.000 de lei, din care bucureștenii plătesc 330 de lei iar Primăria acoperă diferența de 670 de lei, bani proveniți din impozitele și taxele bucureștenilor, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Sebastian Burduja: România este în mijlocul unei revoluții energetice; circa 10 miliarde de euro sunt deja la lucru în piață CITEȘTE ȘI Sebastian Burduja: România este în mijlocul unei revoluții energetice; circa 10 miliarde de euro sunt deja la lucru în piață
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

"O să avem un nou Consiliu General, începând din noiembrie - probabil, funcțional, din decembrie. Pentru că atributul de buget este mai mult al Consiliului decât al primarului, e o decizie pe care o s-o ia - bineînțeles, consultându-se cu mine și cu oamenii care sunt implicați în fenomenul acesta - noul Consiliu General. Evident că subvenția de la Primărie o să continue să existe. În ce cuantum, nu pot să vă spun. E o decizie pe care Consiliul o s-o ia. (...) Chiar dacă am niște idei, nu ar fi corect să le exprim acum, înainte să am discuția cu Consiliul, mai ales că e decizia Consiliului, nu a mea", a spus edilul general, într-o conferință de presă susținută la sediul PMB.

Nicușor Dan a estimat că, în cazul în care rețeaua de producere și distribuție a energiei termice din Capitală ar fi reabilitată, prețul gigacaloriei ar fi de aproximativ 600 de lei.

"Să zicem că azi am avea toată rețeaua reabilitată. Atunci, acea o mie de lei nu ar mai fi o mie de lei. Ar fi undeva la 700 - 750 de lei. (...) Dacă Ministerul Energiei ar reabilita în secunda asta centralele cu care ei produc și energie electrică, și energie termică, probabil că acel 700-750 de lei ar fi 600 de lei. Dar, bineînțeles, asta se va întâmpla în câțiva ani", a mai spus Nicușor Dan.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicușor dan
gigacalorie