Prețurile petrolului au scăzut cu circa 1%, din cauza îngrijorării privind o încetinire a economiei chineze

Prețurile petrolului au scăzut cu circa 1%, din cauza îngrijorării privind o încetinire a economiei chineze
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2024

Prețurile petrolului au scăzut cu circa 1% din cauza îngrijorării provind o încetinire a economiei chineze care ar reduce cererea și în ciuda unui consens din ce în ce mai mare că Rezerva Federală a SUA ar putea începe să-și reducă dobânda cheie în septembrie, transmite Reuters.

Contractele futures Brent au scăzut cu 82 de cenți, sau cu 1%, la 84,03 dolari pe baril, în timp ce prețul țițeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 94 de cenți sau cu 1,1%, la 80,97 dolari pe baril, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Rusia poate reintroduce interdicția privind exporturile de benzină CITEȘTE ȘI Rusia poate reintroduce interdicția privind exporturile de benzină
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Date economice mai slabe continuă să curgă din China, deoarece programele de sprijin guvernamentale au fost dezamăgitoare, multe dintre rafinăriile din China reducând cererea de combustibil”, a declarat Dennis Kissler, vicepreședinte senior pentru tranzacționare la BOK Financial.

A doua cea mai mare economie a lumii a crescut cu 4,7% în aprilie-iunie, au arătat datele oficiale, cea mai mică creștere după primul trimestru din 2023, care a ratat o prognoză de 5,1% dintr-un sondaj Reuters.

Creșterea a încetinit față de expansiunea de 5,3% din trimestrul anterior, împiedicată de o scădere prelungită a sectorului imobiliar și de nesiguranța locurilor de muncă.

Între timp, economia globală este pe cale să înregistreze o creștere modestă în următorii doi ani, pe fondul scăderii activității în SUA, a unui ritm minim în Europa și a consumului și a exporturilor mai puternice în China, dar riscurile pentru această cale abundă, a declarat marți Fondul Monetar Internațional, în previziunile sale actualizate din Wolrd Economic Outlook.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret