Prețurile petrolului au încheiat tranzacțiile de luni în creștere ușoară, într-o sesiune de tranzacții volatile, în care cotațiile au coborât cu până la 3 dolari, în condițiile în care livrările globale limitate au depășit temerile că cererea ar fi presată de o explozie a cazurilor de Covid-19 la Beijing și de mai multe creșteri ale ratelor dobânzilor, transmite Reuters.
Prețul țițeiului Brent a crescut cu 26 de cenți, ajungând la 122,27 dolari pe baril. Țițeiul american West Texas Intermediate a crescut cu 26 de cenți, ajungând la 120,93 dolari pe baril, scrie News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Livrările de petrol sunt strânse, deoarece OPEC și aliații săi nu reușesc să realizeze pe deplin creșterile de producție promise, din cauza lipsei de capacitate a multor producători, a sancțiunilor împotriva Rusiei și a tulburărilor din Libia care au redus producția.
Prețurile petrolului au crescut puternic în 2022, deoarece invazia Rusiei în Ucraina a agravat îngrijorările legate de aprovizionare, în timp ce cererea s-a redresat după ridicarea restricțiilor legate de pandemia de Covid-19.
În martie, prețul petrolului Brent a atins 139 de dolari, cel mai ridicat nivel din 2008. Săptămâna trecută, ambele valori de referință ale petrolului au crescut cu mai mult de 1%.