Premier Energy și-a majorat deținerea la operatorul centralei în cogenerare din Făgăraș, care activează pe piața de echilibrare

Premier Energy și-a majorat deținerea la operatorul centralei în cogenerare din Făgăraș, care activează pe piața de echilibrare
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2024

Grupul Premier Energy, listat la Bursa de Valori București (BVB) și controlat indirect de omul de afaceri ceh Jiri Smejc, și-a majorat deținerea la operatorul centralei în cogenerare din municipiul Făgăraș, True Energy Management SRL.

Astfel, în urma încheierii unui contract de vânzare-cumpărare părți sociale, compania și-a majorat participația în cadrul unei entități din grup, True Energy Management SRL, de la 60% la 75%.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Guvernul oprește angajările la stat chiar și \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul oprește angajările la stat chiar și "în cazuri temeinic justificate"
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Până la tranzacție, partenerii minoritari ai Premier Energy la această afacere erau două firme, controlate de Costin Fatu, fost acționar minoritar la Alive Capital, preluată între timp tot de Premier Energy, respectiv de Sonia Teodora Savin, conform termene.ro.

True Energy Management SRL a intrat în portofoliul Premier Energy în toamna lui 2022. Firma deține și operează centrala în cogenerare din Făgăraș, cu capacitate electrică instalată în prezent de 13,2 MW.

Un nou aeroport din România introduce reguli mai dure pentru bagajele de mână în avion CITEȘTE ȘI Un nou aeroport din România introduce reguli mai dure pentru bagajele de mână în avion

În martie anul acesta a fost finalizată retehnologizarea centralei, aceasta începând operațiunile comerciale în iunie 2024.

Unitatea în cogenerare este activă pe piața de echilibrare, după cum a relatat în premieră Profit.ro.

Transelectrica a emis certificarea serviciilor de echilibrare a sistemului în mai 2024, iar centrala a început operațiunile comerciale de echilibrare a energiei electrice la începutul lunii iulie a acestui an.

Echilibrarea rețelei de electricitate asigură corelarea în timp real a ofertei cu cererea, prevenind întreruperile sistemului. Costurile de echilibrare, care au fost nesustenabil de mari în lunile mai și iunie ale acestui an și sunt suportate în general de producătorii de energie electrică, cum ar fi centralele de energie regenerabilă, precum și de furnizorii de energie electrică, provin din acțiuni precum ajustarea producției pentru a menține stabilitatea.

viewscnt
Afla mai multe despre
premier energy
centrală cogenerare făgăraș. true energy management piața de echilibrare