Cotațiile petrolului sunt pe cale să înregistreze prima pierdere trimestrială din ultimii doi ani, în condițiile în care temerile tot mai mari legate de încetinirea economiei mondiale și întărirea dolarului au eclipsat îngrijorările legate de reducerea ofertei.
Ce se va întâmpla cu prețurile la energie în România și care va fi situația la iarnă urmează să fie anunțat la Profit Energy.forum, programat pentru 3 octombrie
Conferința, organizată la Hotel JW Marriott cu sprijinul Engie, Romgaz, Transgaz, OMV Petrom, Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Premier Energy, Vimetco Alro, Complexul Energetic Oltenia, Tinmar Energy, Hidroelectrica, Nova Power&Gas, Nuclearelectrica și Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV
Prețurile au oscilat pe parcursul tranzacțiilor vineri, influențate de informații contradictorii privind producția OPEC+. Petrolul Brent s-a apreciat cu până la 1,7% în prima parte a zilei, pe fondul așteptărilor că OPEC și aliații săi vor decide să reducă producția la reuniunea din octombrie, însă a trecut pe scădere după ce un sondaj Reuters a indicat că producția alianței a crescut la un maxim al ultimilor 20 de ani în această lună.
În jurul orei 19:00 (ora României), Brentul se tranzacționa la 86,41 dolari/baril, în coborâre cu 0,88% față de referința de joi. Petrol West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piețele americane, se deprecia cu 0,53%, la 80,80 dolari/baril.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Petrolul Brent este pe cale să încheie trimestrul cu o scădere de aproape 21%, iar petrolul WTI cu un declin de circa 18%.
Petrolul "șchioapătă spre sfârșitul trimestrului", a comentat Rebecca Babin, trader senior la CIBC Private Wealth Management, citată de Bloomberg. "Reuniunea OPEC+ de săptămâna viitoare este următorul mare catalizator, dar așteptați-vă ca până atunci tranzacțiile să fie agitate și să reacționeze la mișcările dolarului", a adăugat Babin.
Potrivit analiștilor, OPEC+ ar putea decide să reducă producția cu 500.000 până la 1 milion de barili pe zi la întâlnirea din 5 octombrie.