Petrolul coboară la minimele ultimelor 3 luni, pe fondul așteptărilor privind scăderea cererii

Petrolul coboară la minimele ultimelor 3 luni, pe fondul așteptărilor privind scăderea cererii
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 aug 2021

Cotațiile petrolului au coborât la minimile ultimelor 3 luni joi, pe fondul așteptărilor pesimiste privind evoluția cererii globale în contextul răspândirii variantei delta a coronavirusului. Aprecierea dolarului pune presiune suplimentară pe prețuri, aflate la a șasea sesiune consecutivă de corecții.

În jurul orei 18:00 (ora României), petrolul Brent se tranzacționa la 65,93 dolari/baril, cu 3,37% sub referința de miercuri, după ce anterior a atins un minim intraday de 65,57 dolari/baril, cel mai scăzut nivel din luna mai.

Urmărește-ne și pe Google News

Petrol West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, era în scădere cu 3,94% la 62,64 dolari/baril.

Ambele sortimente de petrol se ieftinesc pentru a șasea zi de tranzacționare consecutivă.

"Pe lângă preocupările legate de cerere, care au fost deja discutate pe larg, declinul pronunțat al metalelor și dolarul american puternic afectează acum prețurile”, potrivit analiștilor Commerzbank, citați de MarketWatch.

Cîțu promite reglementarea rapidă a consumatorului vulnerabil, după explozia prețului la energie. Noile reglementări vor intra în vigoare de la 1 ianuarie. UPDATE Ministrul Energiei: Cred că putem vorbi de această iarnă CITEȘTE ȘI Cîțu promite reglementarea rapidă a consumatorului vulnerabil, după explozia prețului la energie. Noile reglementări vor intra în vigoare de la 1 ianuarie. UPDATE Ministrul Energiei: Cred că putem vorbi de această iarnă

Dolarul s-a apreciat la maximul ultimelor 9 luni în fața unui coș de șase valute rivale joi, inclusiv pe fondul unui val de vânzări de acțiuni și alte active considerate riscante, alimentat de temeri privind restrângerea stimulilor monetari în SUA.

“Posibila retragere a sprijinului monetar, preluarea haotică a Afganistanului de către talibani, cu amenințarea unei noi crize a migranților și îngrijorările legate de răspândirea în continuare a virusului mențin cererea ridicată pe dolar, ceea ce acționează ca o frână pentru orice încercare de regrupare a prețurilor petrolului”, arată și analistul Tamas Varga de la casa de brokeraj PVM Oil, citat de Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
preturi petrol
cotatii petrol
dolar puternic
coronavirus
varianta delta
stimuli monetari sua