OMV Petrom și Renovatio au semnat cu Visual Fan pentru construirea unui parc fotovoltaic ialomițean de peste 45 MW

OMV Petrom și Renovatio au semnat cu Visual Fan pentru construirea unui parc fotovoltaic ialomițean de peste 45 MW
scris 26 nov 2024

Firma de proiect Tenersolar Park, controlată în proporții egale de OMV Petrom și de RES Terranet Holding din grupul Renovatio, a semnat cu compania de tehnologie Visual Fan un contract de inginerie, achiziții și construcție (EPC) în baza căruia va fi ridicat un parc fotovoltaic cu putere instalată de peste 45 MW la Țăndărei, în județul Ialomița.

Valoarea contractului este de 122,58 milioane lei (24,6 milioane euro), proiectul beneficiind și de finanțare nerambursabilă UE de stat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Urmărește-ne și pe Google News
Germania are nevoie de 288.000 de muncitori imigranți în fiecare an, până în 2040 CITEȘTE ȘI Germania are nevoie de 288.000 de muncitori imigranți în fiecare an, până în 2040

Termenul de execuție este de 10 luni.

Consiliul Concurenței a aprobat în august tranzacția prin care RES Terranet Holding a cedat 50% din capitalul Tenersolar Park celor de la OMV Petrom

Scăderi la bursă pentru constructorii auto europeni după ce Trump a promis că va introduce tarife CITEȘTE ȘI Scăderi la bursă pentru constructorii auto europeni după ce Trump a promis că va introduce tarife

Contractul încheiat acum include servicii de proiectare și execuție a lucrărilor necesare pentru finalizarea tuturor obiectelor centralei, inclusiv stație electrică 35/110kV și linie electrică subterană (LES) 110kV, furnizarea echipamentelor, utilajelor și materialelor necesare, montarea, instalarea și punerea în funcțiune a acestora, activarea obiectivului de investiții, realizarea probelor tehnologice și a testelor, precum și asigurarea mentenanței și a garanției parcului fotovoltaic.

Vor fi utilizate module fotovoltaice marca Trina Solar din China, brand aflat în top 4 producători de panouri Tier 1 în anul 2023, cu o producție anuală de 60.000 MW.

Nissan caută investitori care să ia locul lui Renault în acționariatul său CITEȘTE ȘI Nissan caută investitori care să ia locul lui Renault în acționariatul său

Proiectul va include un total de 64.512 module fotovoltaice bifaciale, fiecare având o putere nominală instalată de peste 700 Wp. Rata de degradare asigură o performanță de 87,4% față de nominal, după 30 de ani de funcționare (1% în primul an și 0,4% în anii următori). Fixarea stâlpilor se va realiza pe o structură tip tracker cu axa orientată Nord-Sud (cu mișcare de la Est la Vest), orientată vertical spre Sud.

Invertoarele vor fi achiziționate de la SMA Solar Technology din Germania, lider global în tehnologia sistemelor fotovoltaice și soluțiilor energetice, care își definește standardele pentru furnizarea de energie digitalizată și descentralizată. Pentru transformarea curentului continuu în curent alternativ, se vor utiliza 10 invertoare, astfel: 9 invertoare cu o putere de 4600 kVA fiecare și un invertor cu o putere de 4000 kVA.

Proiectul prevede și realizarea unei noi stații de transformare 35/110kV, care va deservi evacuarea unei puteri de 46 MW și va include un bloc de linie de 110 kV și un transformator de 110 kV, cu o capacitate de 63 MVA.

În cadrul contractului, Visual Fan este lider al unui consorțiu din care mai fac parte TQM Services și Veltol Holding.

De unde a început colapsul Northvolt: BMW și-a reziliat un contract de baterii de 2 miliarde de euro CITEȘTE ȘI De unde a început colapsul Northvolt: BMW și-a reziliat un contract de baterii de 2 miliarde de euro

Noul parc fotovoltaic de 45,15 MW, care va fi instalat în județul Ialomița, va genera pe durata a 20 de ani un total de 1.371.030 MWh, cu o producție anuală de 75.230 MWh (în primul an de funcționare). Proiectul va reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu aproximativ 46.470 tone de CO₂ echivalent/an, corespunzător efectului a 2,1 milioane de copaci plantați.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom renovatio
visual fan
construire parc fotovoltaic
investiții energie regenerabilă
subvenții pnrr energie regenerabilă