Morgan Stanley ar putea intermedia vânzarea diviziei OMV din Turcia

Morgan Stanley ar putea intermedia vânzarea diviziei OMV din Turcia
scris 22 mar 2016

OMV AG, cel mai mare grup energetic din Europa Centrală, vrea să angajeze banca americană Morgan Stanley să intermedieze vânzarea diviziei sale din Turcia, Petrol Ofisi, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Deja OMV a angajat o firmă din Istanbul pentru această tranzacție și ar putea semna un acord cu o a doua bancă de investiții, susțin sursele. Tranzacția este evaluată de Bloomberg la 1,3 miliarde de dolari. Sursele susțin că investitori din Azerbaidjan, China și Japonia sunt interesați de Petrol Ofisi.

Urmărește-ne și pe Google News

Reprezentanții OMV și Morgan Stanley nu au comentat informația.

"Este prea curând să vorbim despre un interes real privind Petrol Ofisi", a afirmat Elshad Nassirov, vicepreședinte pentru investiții și marketing la grupul azer Socar.

OMV vinde active și face concedieri după ce scăderea prețurilor la țiței și gaze naturale a forțat compania să deprecieze active de trei miliarde de euro, inclusiv costisitoarele investiții din Marea Nordului. Compania intenționează să vândă o participație minoritară în Gas Connect Austria (GCA), printre firmele interesate fiind Snam SpA, operatorul rețelei de gazoducte din Italia și Fluxys SA din Belgia.

În februarie, OMV (acționarul majoritar al OMV Petrom) a inițiat un proces de vânzare a diviziei din Turcia, Petrol Ofisi, ca parte a strategiei sale de a se concentra pe activitățile de upstream.

OMV Petrol Ofisi este lider în industria distribuitoare de carburanți din Turcia, având o rețea de 1.785 de benzinării.

Hidroelectrica a câștigat procesul cu Energy Holding privind stoparea livrărilor de energie din cauza secetei CITEȘTE ȘI Hidroelectrica a câștigat procesul cu Energy Holding privind stoparea livrărilor de energie din cauza secetei

OMV a cumpărat Petrol Ofisi în 2010 cu un miliard de euro și planifica să transforme compania turcă într-un centru strategic de dezvoltare.

Grupul austriac OMV este acționarul majoritar al Petrom, cu o participație de 51,01%. Ministerul Economiei deține 20,64% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 18,99%, iar restul de 9,357% este deținut de alți acționari.

Petrom este cea mai mare companie românească de petrol și gaze, cu activități în sectoarele Explorare și Producție, Rafinare și Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale și Energie.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
morgan stanley
omv
petrol ofisi