Ministrul Energiei lansează un avertisment: Putem avea pene de curent

Ministrul Energiei lansează un avertisment: Putem avea pene de curent
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2024

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a explicat că, din cauza fenomenelor meteo, cum ar fi furtunile sau chiar canicula, pot apărea pene de curent. El le-a transmis românilor să râmână calmi în aceste situații.

”În momentul în care ai condiții meteo aparte, că vorbim de caniculă, că vorbim de furtuni, că vorbim de aceste fenomene asociate schimbărilor climatice, pot apărea și pene de curent. Le recomand românilor să rămână calmi. Noi lucrăm cu distribuitorii să ducem la minimum durata unor asemenea evenimente”, a declarat Sebastian Burduja la Digi 24.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Chinezii de la MG lansează în Europa noul HS. Au fost anunțate prețurile pentru România CITEȘTE ȘI FOTO Chinezii de la MG lansează în Europa noul HS. Au fost anunțate prețurile pentru România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Întrebat ne așteptăm la astfel de pene de curent în condițiile caniculei din următoarele zile, Burduja a afirmat: ”Este posibil să apară”.

Meteorolgii anunță cod portocaliu de caniculă vineri, pentru aproape toată țara. Sâmbătă și duminică, pentru cea mai mare parte a țării a fost emisă avertizare cod roșu, fiind anunțate temperaturi de 41 de grade.

FOTO Scumpire alarmantă a electricității. Ce se discută - Stare de alertă pe piața de echilibrare sau plafonare a prețurilor pentru 3-6 luni? CITEȘTE ȘI FOTO Scumpire alarmantă a electricității. Ce se discută - Stare de alertă pe piața de echilibrare sau plafonare a prețurilor pentru 3-6 luni?

Directorul executiv al ANM, Elena Mateescu, a declarat, joi, în ședința operativă de la Palatul Victoria, având ca scop stabilirea măsurilor necesare gestionării situației generate de valul de caniculă care afectează România, că luni, marți și miercuri, echipa ANM ia în considerare să prelungească Codul Roșu, pentru că debutul săptămânii viitoare ar reprezenta vârful acestui episod de caniculă. Ea a precizat că este o situație fără precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul energiei
sebastian burduja