Hidroelectrica modernizează stația de 110 kV de la Brădișor, investiție de 5,37 milioane lei fără TVA

Hidroelectrica modernizează stația de 110 kV de la Brădișor, investiție de 5,37 milioane lei fără TVA
scris 18 dec 2019

Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din țară, a semnat contractul pentru modernizarea Stației Electrice de 110 KV aparținând CHE Brădișor, parte a amenajarii hidroenergetice Lotru, lucrarea fiind în valoare de de 5,37 milioane lei, fără TVA.

Investiția presupune prestarea de servicii de reparații și instalarea de echipamente și a fost atribuită societății TIAB București, în urma unei licitații publice deschise la care au participat patru ofertanți, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

”Criteriul de atribuire a fost acela al celui mai bun raport preț/calitate”, arată un comunicat al companiei de stat.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Un startup sprijinit de fondatorul Amazon a atras 100 milioane dolari pentru construcția unei centrale de fuziune nucleară CITEȘTE ȘI Un startup sprijinit de fondatorul Amazon a atras 100 milioane dolari pentru construcția unei centrale de fuziune nucleară

Amenajarea hidroenergetică Lotru este cea mai complexă de pe râurile interioare ale României, fiind și unică în același timp prin schema de amenajare adoptată, care se bazează pe principiul concentrării de debite și caderi. Astfel, atât apele din bazinul hidrografic al Râului Lotru, pe care este amplasată amenajarea, cât și cele din bazinele hidrografice învecinate sunt direcționate gravitațional și prin pompaj către lacul Vidra, care constituie acumularea principală a amenajării.

Lucrările vor fi finanțate din surse proprii Hidroelectrica.

”Contractul - de tip 'la cheie', semnat de Hidroelectrica, prevede derularea de lucrări complexe: înlocuirea de către prestator a echipamentului primar din stații în concordanță cu schema actuală, modificarea și înlocuirea de echipamente secundare, reabilitarea și înlocuirea parțială a instalației de legare la pământ și a instalației de paratrasnet, precum și reabilitarea cadrelor, riglelor și stâlpilor stației”, mai arată compania.

Lucrările de modernizare de la Brădișor urmează să fie realizate până la sfârsitul anului 2020.

”Fiecare pas făcut în sensul reîntineririi obiectivelor din sistemului energetic este important, iar viziunea de business a Hidroelectrica merge în acest sens. Este nevoie de modernizare făcută susținut. Vrem să urmăm planul de afaceri pe care l-am făcut și care a fost aprobat de acționari. Suntem printre puținele firme din România care au puterea financiară de a face investiții semnificative în sectorul energetic, și – mai mult, au și dorința de a face acest lucru”, a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica furnizează circa 30% din producția totală a țării. Anul trecut, compania a înregistrat un profit net de 1,93 miliarde lei raportat la o cifră de afaceri de 4,26 miliarde lei.

La finalul anului trecut, Hidroelectrica avea 3.381 salariați și a raportat o producție de 17,23 TWh obținută în cele 208 hidrocentrale în exploatare (inclusiv cinci stații de pompare cu rol energetic), având o putere totala instalată de 6.444 MW.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
brădișor