Marius Ștefan, cofondator, acționar și director general al operatorului de servicii de mobilitate Autonom Group, una dintre cele mai mari companii de mobilitate din România, candidează pentru un loc de membru independent în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze naturale din țară, relevă date analizate de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)Ștefan este al treilea român de pe listă, alături de secretarul de stat din Ministerul Energiei Niculae Havrileț, fost președinte al ANRE, care este și în prezent membru în board-ul OMV Petrom, și de partenerul Deloitte România Răzvan Nicolescu, fost președinte al CA-ului Agenției Europene de Reglementare în Energie, ministru delegat pentru Energie în Guvernul Ponta și șef Public Affairs la OMV Petrom.
În CV-ul lui Marius Ștefan se precizează că el este și președinte al Consiliului de Administrație al filialei românești a rețelei globale de promovare a antreprenoriatului Endeavor, lansată în februarie anul acesta, vicepreședinte al board-ului organizației Romanian Business Leaders și membru în CA-ul companiei românești de soluții de medicină integrativă Secom România.
CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transferCeilalți candidați pentru Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom sunt CEO-ul companiei-mamă austriece, Rainer Seele, vicepreședintele directoratului acesteia, Johann Pleininger, șefa business-ului downstream al austriecilor, rusoaica Elena Skvortsova, vicepreședintele Corporate Finance al OMV, Daniel Turnheim, vicepreședintele pentru rafinare și petrochimie pe Europa al grupului, Wolfram Krenn, și consilierul pe investiții în energie și infrastructură al asset-managerului Allianz Capital Partners, Jochen Weise.
CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)OMV Petrom și-a redus atât producția de hidrocarburi, cât și vânzările de țiței, gaze și carburanți în primul trimestru al acestui an, singurul sector în care evoluția a fost una pozitivă fiind cel al producției de electricitate. În primele 3 luni din 2021, OMV Petrom și-a micșorat producția de hidrocarburi la 138,9 mii bep/zi, cu 11,4 mii bep/zi sau 7,6% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și cu 1,3 mii bep/zi sau 1% comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut. Cea mai importantă scădere a fost cea înregistrată de producția de gaze, care s-a diminuat la 71,7 mii bep/zi, cu 6,9 mii bep/zi sau 8,77% raportat la primul trimestru al anului trecut și cu 1,3 mii bep/zi sau 1,8% raportat la ultimul trimestru al lui 2020.
CITEȘTE ȘI DOCUMENT Polițele RCA -Tarifele pentru șoferii sub 30 de ani au crescut pentru toate categoriile de autovehiculeÎn proiectul de buget pe anul în curs, supus de asemenea votului acționarilor, OMV Petrom estimează că-și va reduce în 2021 cu 9% producția de hidrocarburi, în special cea de gaze (-14%), și că-și va micșora implicit și volumul de gaze vândut, compensat de o majorare a celui de electricitate. Cu toate acestea, compania prognozează o creștere a profitului net cu 32%, de la 1,38 miliarde lei în 2020 la 1,82 miliarde de lei în 2021, pariind probabil pe revenirea vânzărilor de carburanți și pe majorări de prețuri la energia electrică.
OMV este controlată de grupul austriac OMV, cu 51,0105% din capital, statul român deținând 20,6389% din acțiuni, prin Ministerul Energiei.