Noul depozit de cărbune de la Cariera Roșia, din cadrul exploatării miniere de cariere Roșia – Rovinari, va fi finalizat în luna august a acestui an, arată un comunicat publicat pe site-ul Complexului Energetic Oltenia.
Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din țară, construiește un nou depozit de cărbune la Exploatarea Minieră Roșia. Directorul general al companiei, Sorin Boza, a declarat în septembrie 2018 că valoarea totală a investiției este de 60 milioane lei, scrie News.ro
"Vrem să asigurăm cetățenii că toate termenele asumate de către societatea noastră privind realizarea depozitului de cărbune de la Cariera Roșia vor fi respectate. Totodată, Complexul Energetic Oltenia a arătat deschiderea către dialog prin prezența președintelui directoratului, Sorin Boza, și șefului Departamentului de Investiții, Gabriel Chirculescu, la sfârșitul lunii martie, la noul depozit de cărbune de la Cariera Roșia, în prezența autorităților locale, care au fost asigurate că vechiul depozit nu va mai funcționa. Termenul de finalizare a lucrărilor la noul depozit de cărbune de la Cariera Roșia a rămas același ca cel comunicat anterior autorităților din Rovinari, respectiv luna august 2019", arată comunicatul.
CITEȘTE ȘI Doina Cepalis, care și-a dus compania Te-Rox Prod din Pașcani în topul producătorilor de centuri de siguranță, huse și scaune auto pentru copii din Europa, intră pe piața imobiliarăReprezentanții companiei spun că depozitul de cărbune de la Cariera Roșia va răspunde tuturor cerințelor de mediu și reprezintă o prioritate pentru Complexul Energetic Oltenia.
În anii trecuți, executarea lucrărilor a fost îngreunată de faptul că s-a renunțat la amplasamentul stabilit inițial din cauza blocajelor intervenite în negocierile purtate cu proprietarii de terenuri. În plus, au exista întârzieri cauzate de derularea procedurilor de achiziție a lucrărilor și a echipamentelor necesare.
Depozitul trebuie să asigure stocul de cărbune necesar funcționarii SE Rovinari cu trei grupuri energetice în perioada de iarnă.
Altfel, 80% din populația orașului Rovinari depinde, direct sau indirect, de locurile de muncă ale salariaților CE Oltenia din Bazinul Minier Rovinari și de la Termocentrala Rovinari.
Suma plătită de CE Oltenia pentru taxele și impozitele locale corespunzătoare activităților desfășurate în zona Rovinari reprezintă peste 70% din veniturile curente ale acestui oraș.
CE Oltenia are peste 13.500 de angajați.
Ministerul Energiei deține 77,15% din acțiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controlează 21,55% din acțiuni. Restul acțiunilor aparțin Electrocentrale Grup (0,84%) și Societății pentru Închiderea – Conservarea Minelor.