Compania care deține marca Allview va livra centrale fotovoltaice pentru Autoliv România

Compania care deține marca Allview va livra centrale fotovoltaice pentru Autoliv România
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 iul 2024

Divizia de energie verde a firmei Visual Fan semnează contracte cu o valoare agregată de peste 3 milioane euro.

Compania Visual Fan, prin divizia specializată în soluții de energie verde, Allview Solar Energy, a semnat un contract cu Autoliv Romania - jucător în producția de sisteme de siguranță auto, pentru implementarea unui proiect Full EPC cu o capacitate de 5,7 MW. Valoarea contractului depășește 3 milioane euro, reprezentând peste 10% din cifra de afaceri a companiei pe anul 2023.

Urmărește-ne și pe Google News

Proiectul Full EPC presupune prestarea tuturor serviciilor de inginerie, proiectare, achiziție, montaj, de joasă/medie tensiune și punere în funcțiune a centralelor fotovoltaice, care vor fi instalate atât pe sol, cât și pe clădiri, în 4 locații ale companiei Autoliv România, situate în Brașov, Lugoj, Rovinari și Sfântu Gheorghe.

Libra Internet Bank - cadou din vacanța de vară, cu dividende din profitul-record CITEȘTE ȘI Libra Internet Bank - cadou din vacanța de vară, cu dividende din profitul-record

Este al 3-lea proiect în secvență scurtă anunțat de companie pentru divizia sa de energie solară. Astfel, aceasta a mai anunțat la sfârșitul lunii mai finalizarea cu succes și intr-un termen foarte scurt, a 2 proiecte pentru importante companii private din România. Primul proiect se referă la instalarea unei centrale fotovoltaice hibride, de 394,4 kWp, pe noul sediu din județul Ilfov, al unuia dintre cei mai mari distribuitori de materiale de construcții din România. Proiectul, de tip Full EPC, a constat în prestarea tuturor serviciilor de inginerie, proiectare, achiziție, montaj și punere în funcțiune, iar toate aceste etape au fost realizate în doar 2 luni și jumatate de la semnarea contractului.

Cel de-al doilea proiect a implicat instalarea unui sistem fotovoltaic, de 347,05 kWp, pentru o companie producăoare de mobilă din județul Maramureș. Proiectul, de tip Full EPC, a constat în prestarea tuturor serviciilor de inginerie, proiectare, achiziție, montaj și punere în funcțiune, iar întregul proces a fost finalizat în doar o luna și jumătate de la semnarea contractului.

Visual Fan, cunoscută pentru desfacerea produselor electronice sub marca Allview, s-a listat în anul 2021 la cota pieței AeRO a Bursei de Valori București, unde, la ultimul preț de închidere, de 14,60 lei/acțiune, are o capitalizare bursieră de 97,33 milioane lei (19,59 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
visual fan
allview
bvb
bursa
centrale fotovoltaice
autoliv romania