BERD și Raiffeisen finanțează cu 110 milioane euro parcurile solare ale Nofar

BERD și Raiffeisen finanțează cu 110 milioane euro parcurile solare ale Nofar
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2024

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Raiffeisen Bank International oferă un pachet de finanțare de 110 milioane de pentru construirea și exploatarea a două centrale solare fotovoltaice la Ghimpați și Iepurești, în sud-estul României, cu o capacitate totală instalată de aproximativ 300 MW. Beneficiarul finanțării este compania israeliană Nofar Energy.

Finanțarea este acordată în cote egale de câte 55 de milioane de euro de către BERD și Raiffeisen și va fi acordată în două tranșe, prima fiind parțial acoperită printr-o garanție de risc de la Uniunea Europeană prin programul InvestEU.

Urmărește-ne și pe Google News

Proiectul este așteptat să genereze anual 386 GW/h de energie electrică regenerabilă, evitând aproximativ 160.000 de tone pe an de emisii de dioxid de carbon. Energia electrică produsă va fi vândută pe piața locală, potrivit BERD.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Numărul locurilor de muncă vacante din România scade. Oferte în sectorul bugetar CITEȘTE ȘI Numărul locurilor de muncă vacante din România scade. Oferte în sectorul bugetar

Beneficiarii proiectelor Iepurești si Ghimpați, despre care Profit.ro a relatat anterior, sunt RTG Solar Energy si Solis Imperium, ambele fiind societăți cu răspundere limitată înregistrate în România și deținute majoritar de OY Nofar Energy, o companie israeliană de energie regenerabilă listată la Bursa de Valori din Tel Aviv.

În 2023, Nofar Energy și Ecoenergy au inaugurat un parc fotovoltaic de 155 MW în Argeș. În martie, Nofar a primit autorizație de construire pentru un parc de 250 MW la Corbii Mari, în Dâmbovița.

În 2023, România s-a angajat să crească ponderea energiei regenerabile în consumul total de energie de la 24,3% în 2019 la un procent mai ambițios de 36,2% până în 2030, prin adăugarea a 11,9 GW de capacitate regenerabilă nouă.

viewscnt
Afla mai multe despre
nodar energy
berd
raiffeisen bank