Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut
scris 15 iul 2020

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut în primele cinci luni față de perioada similară din 2019 atât ca serie brută cu 19,4%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 17,1%, a anunțat miercuri Institutul Național de Statistică (INS).

”În luna mai 2020, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut față de luna precedentă atât ca serie brută cu 36,3%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 26,5%. Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației a crescut față de luna precedentă, atât ca serie brută cu 42,2%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 6,1%”, a informat INS.

Urmărește-ne și pe Google News

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut atât ca serie brută cu 34,4%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 32,1%, scrie News.ro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
FOTO & VIDEO Premieră mondială electrică: BMW iX3, primul automobil produs în China de marcă și exportat în toată lumea CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Premieră mondială electrică: BMW iX3, primul automobil produs în China de marcă și exportat în toată lumea

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației, față de luna corespunzătoare a anului precedent, a scăzut atât ca serie brută cu 78,1%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 77,1%

În primele cinci luni ale acestui an, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut față de perioada similară din 2019 atât ca serie brută cu 19,4%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 17,1%.

În perioada ianuarie-mai 2020, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației a scăzut atât ca serie brută cu 36,9%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 34,4%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 36,3%, datorită creșterilor înregistrate la activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+56,2%), comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+43,2%), comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+36,6%) și la comerțul cu autovehicule (+30,4%).

Volumul total al cifrei de afaceri dincomerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna mai 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 26,5%.

În ceea ce privește serviciile de piață prestate populației, serie brută, în luna mai 2020, față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creștere cu 42,2%, datorită creșterilor înregistrate la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+331,6%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+39,8%), activitǎțile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+29%) și la activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+23,3%).

Cifra de afaceri din activitǎțile de jocuri de noroc și alte activități recreative a scăzut cu 4,2%. Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna mai 2020, față de luna precedentă, a înregistrat o creșterecu 6,1%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2020, comparativ cu luna mai 2019, a înregistrat o scădere cu 34,4% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerțul cu autovehicule (-46,7%), comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (-22%) și la activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (-14,2%).

Comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor a crescut cu 92,4%. Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna mai 2020, a înregistrat o scădere cu 32,1% față de luna mai 2019.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în luna mai 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 78,1% mai mică față de luna mai 2019, ca urmare a scăderilor înregistrate la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (-97,5%), activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (-86,7%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (-72,3%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (-42,5%) și la activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (-42,3%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna mai 2020, a scăzut cu 77,1% comparativ cu luna mai 2019.

În perioada ianuarie-mai 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mică cu 19,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerțul cu autovehicule (-26,7%), comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (-15,9%) și la activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (-2,1%).

Comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor a crescut cu 60,2%.

În primele cinci luni, comparativ cu perioada similară din 2019, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a scăzut cu 17,1%.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în perioada ianuarie-mai 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 36,9% mai mică comparativ cu perioada ianuarie-mai 2019, influențată de reducerea cifrei de afaceri la: activitǎțile agențiilor turistice și tur-operatorilor (-43,5%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (-39,3%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (-36%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (-26,2%) și la activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (-20,8%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada ianuarie-mai 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 34,4% mai mică comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

”Informațiile din acest comunicat de presă (mai 2020) surprind impactul crizei Covid-19 și al măsurilor luate de autorități ca urmare a decretării stării de urgență pe teritoriul României începând cu 16 martie 2020 și a stării de alertă începând cu 17 mai 2020; Institutul Național de Statistică înțelege greutățile cu care se confruntă respondenții noștri în această perioadă și suntem conștiențică este posibil ca răspunsurile la cercetările statistice să nu fie în prezent o prioritate. Cu toate acestea, prin colectarea informațiilor statistice, vom putea monitoriza și informa toți utilizatorii noștri cu privire la efectele Covid-19 asupra economiei și societății noastre. Apreciem sprijinul continuu al respondenților noștri la cercetările statistice derulate de Institutul Național de Statistică și înțelegem dificultățile cu care se confruntă toți furnizorii de date statistice”, precizează INS.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referință, provenite atât din activitatea principală, cât și din activitățile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA și veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
masini
motociclete