VIDEO Huawei și BAIC au lansat primul lor vehicul electric. Ce preț are Stelato S9

VIDEO Huawei și BAIC au lansat primul lor vehicul electric. Ce preț are Stelato S9
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2024

Huawei și BAIC au lansat modelul Stelato S9, primul lor vehicul electric, la un preț pornind de la 55.900 USD, cu intenția de a rivaliza cu Mercedes-Benz EQS, relatează site-ul carnewschina.com.

Stelato S9 este un sedan de lux executiv, cu două niveluri de echipare, cu prețuri cuprinse între 399.800 și 449.800 de yuani (55.900 și 62.900 USD).

Urmărește-ne și pe Google News
Ford Focus dispare peste un an. Marca americană va avea în gamă mai multe mașini electrice decât cu combustie CITEȘTE ȘI Ford Focus dispare peste un an. Marca americană va avea în gamă mai multe mașini electrice decât cu combustie
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Vehiculul este conceput pentru a rivaliza cu modele consacrate, cum ar fi Mercedes-Benz EQS, combinând inovațiile de înaltă tehnologie de la Huawei cu expertiza BAIC în producția de automobile, scrie News.ro.

Stelato, un joint venture între Huawei și BAIC, a apărut în cadrul Harmony Intelligent Mobility Alliance (HIMA). Această colaborare combină expertiza Huawei, un gigant tehnologic, cu BAIC, o companie auto deținută de stat din China.

Huawei contribuie cu software și componente critice în acest parteneriat, în timp ce BAIC gestionează platforma și producția.

Huawei a folosit un model similar de colaborare cu alți producători de automobile, precum Chery, JAC și Seres.

Stelato S9 vine în versiuni cu un singur motor și cu două motoare. Puterea maximă este de 227 kW și, respectiv, 385 kW. Varianta cu dublu motor accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3,9 secunde.

Echipat cu o baterie de 100 kWh, oferă autonomii de până la 816 km CLTC pentru versiunea cu un singur motor și 721 km CLTC pentru versiunea cu dublu motor.

Este construit pe o arhitectură de 800 V, permițând o autonomie de 200 km cu doar cinci minute de încărcare.

Stelato S9 continuă designul Luxeed S7 și Aito M9. Are linii minimaliste și o bandă luminoasă distinctivă pe toată lățimea.

FOTO - VW lansează cel mai puternic model electric din gamă, comparat de șefi cu Golf GTI CITEȘTE ȘI FOTO - VW lansează cel mai puternic model electric din gamă, comparat de șefi cu Golf GTI

Farurile cu proces de diamant și un coeficient de rezistență de doar 0,193 Cd evidențiază amestecul său de stil și aerodinamică.

Vehiculul are o lungime de 5160mm, lățimea de 1987mm și înălțimea de 1486mm, cu un ampatament de 3050mm.

S9 prezintă o linie netedă a acoperișului și uși fără cadru. Oglinzile laterale electronice inteligente îmbunătățesc vizibilitatea, reducând unghiurile moarte cu 60% în comparație cu oglinzile tradiționale. Un far spate pe toată lățimea și un spoiler subtil în coadă de rață disting designul sofisticat din spate al lui S9.

Stelato S9 are un ecran digital de 12,3 inci și un ecran tactil central de 15,6 inchi, toate găzduite într-un aspect modern, orizontal. Caracteristici precum încărcarea fără fir de 50 de wați, integrarea tabletei și sistemul avansat HarmonyOS 4 îmbunătățesc experiența de condus.

Sistemul Huawei ADS 3.0 integrează tehnologii avansate de siguranță, inclusiv evitarea coliziunilor și frânarea adaptivă. Sistemul introduce evitarea coliziunilor cu aplicarea greșită a pedalei și frânarea adaptivă de urgență (AEB) pentru diferite condiții de drum, asigurând o frânare lină pe suprafețe alunecoase, ploioase sau înzăpezite.

S9 are, de asemenea, un LiDAR de 192 de linii, cu o rază de detectare de până la 250 de metri, îmbunătățind capacitățile de percepție. În plus, acceptă funcții complete de conducere autonomă și parcare automată.

Modelele Aito și Luxeed, sub umbrela HIMA, vor primi actualizarea ADS 3.0 începând din septembrie.

Stelato S9, o colaborare între Huawei și BAIC, stabilește un nou standard pentru vehiculele electrice de lux. Folosind priceperea tehnologică a Huawei și expertiza BAIC în producție, S9 se remarcă pe piața sedanelor electrice de lux prin prețurile, caracteristicile și performanța agresive.

Brandul Huawei Aito, un alt proiect HIMA, a livrat 181.197 de vehicule în prima jumătate a anului 2024, conducând startup-urile chineze NEV cu cel mai bine vândut SUV, Aito M9.

Bazându-se pe acest succes, Stelato își propune să capteze piața vehiculelor electrice de lux prin vânzarea a 120.000 de unități S9 anual.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
stelato s9