VIDEO Ciolacu: IML va trebui să dea răspuns în 72 de ore în cazul permiselor confiscate pentru consum de droguri

VIDEO Ciolacu: IML va trebui să dea răspuns în 72 de ore în cazul permiselor confiscate pentru consum de droguri
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2024

Guvernul va modifica ordonanța referitoare la testele antidrog, astfel încât IML să fie obligat să dea un răspuns în maxim 72 de ore în cazul șoferilor al căror permis de conducere a fost confiscat sub acuzația de consum de droguri, urmând ca în cazul în care autoritățile nu se încadrează în acest termen, permisul să fie restituit conducătorului auto și aplicarea legii, acolo unde este cazul, să se facă după rezultatul final al analizelor, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

"Voi veni cu o modificare, așa cum am anunțat-o, ca în maxim 72 de ore să fie răspunsul dat de la IML și în cazul în care statul român nu se încadrează, va restitui după această perioadă permisul, urmând ca, după analizele finale și după rezultat, să pună în aplicare legea", a explicat Marcel Ciolacu.

Urmărește-ne și pe Google News
Moscova, New Delhi și Beijingul, o lume multipolară cu contururi foarte vagi – analiză France Presse CITEȘTE ȘI Moscova, New Delhi și Beijingul, o lume multipolară cu contururi foarte vagi – analiză France Presse
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

El a precizat că, în opinia sa, este corect ca laboratoarele de analiză a testelor antidrog să rămână la IML, scrie Agerpres.

"Laboratoarele, eu cred că este corect - și așa am vorbit cu ministrul de Interne - să rămână la IML. Am avut ședință comună și cu domnul ministru al Sănătății, care deja a informat parte din presă că avem un program semnat cu Banca Mondială, de aproximativ 40 de milioane de euro, pentru toate cele 6 centre regionale și cele vreo 22 sau 24 de zone din țară, astfel încât să putem acoperi eficient, cu aparatură nouă, fiindcă trebuie să recunoaștem că există acest fenomen în România, cum există în toate statele dezvoltate. Și atunci trebuie o abordare profesionistă și o logistică la dispoziția statului, astfel încât rezultatele să fie rapide ", a mai declarat Ciolacu.

În context, șeful Guvernului a subliniat că în cazul permiselor auto deja suspendate pentru consum de droguri este rostul Ministerului Justiției și Ministerului Afacerilor Interne să găsească o soluție, întrebat în acest sens.

Premierul a făcut precizările la finalul evenimentului de deschidere a depozitului automatizat PepsiCo situat în localitatea Popești-Leordeni din județul Ilfov.

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel ciolacu
permis