HARTĂ O nouă centură rutieră în România - gata de inaugurare

HARTĂ O nouă centură rutieră în România - gata de inaugurare
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2024

Lucrările la centura rutieră a orașului Aleșd se apropie de final, stadiul fizic al execuției fiind în prezent de 90%, urmând ca acest drum ocolitor în lungime totală de aproape 6 kilometri să fie deschis integral în 9 august, a informat Consiliul Județean (CJ) Bihor.

Potrivit sursei, constructorii toarnă în aceste zile ultimul strat de asfalt pe 3 din cei 3,6 kilometri ai tronsonului care urmează să fie deschis, după ce în septembrie 2023 a mai fost deschisă circulația pe o lungime de 2,3 kilometri, din totalul celor 5,9 kilometri, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Imagini din dronă cu defrișările de pe Valea Oltului, care au blocat traficul CITEȘTE ȘI VIDEO Imagini din dronă cu defrișările de pe Valea Oltului, care au blocat traficul
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"Lucrările pe Centura Aleșd au fost blocate timp de un an din cauza contestațiilor deciziilor de expropriere emise de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Din cei 23 de localnici care au contestat aceste decizii, majoritatea au renunțat la procese. Șapte persoane au pierdut procesele, instanțele respingând cererile, iar în cazul a cinci persoane s-au pus în aplicare proceduri de executare silită", se precizează în comunicatul menționat.

De asemenea, președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, a participat, miercuri, la o întâlnire de lucru la Primăria Aleșd, adaugă sursa citată.

"Lucrările sunt întârziate pe o porțiune de 600 de metri, în zona străzii Octavian Goga. Pe acest tronson trebuie introduse și rețelele de gaz, investiție realizată dintr-o altă finanțare, de către un alt constructor. Rețelele de gaz trebuie introduse înainte de asfaltarea acestei porțiuni, deoarece noul drum nu mai poate fi spart, fiind în garanție. Până în 24 iulie se vor termina lucrările la rețelele de gaz, urmând să se realizeze branșamentele la cele 14 locuințe limitrofe", a afirmat Ilie Bolojan, citat în comunicat.

VIDEO Dacia Duster 3 a obținut trei stele la testele de siguranță EuroNCAP CITEȘTE ȘI VIDEO Dacia Duster 3 a obținut trei stele la testele de siguranță EuroNCAP

La finalul lunii iulie ar urma să fie turnat asfaltul și pe segmentul de 600 de metri, urmând ca în prima săptămână din august să fie realizate marcajele, astfel încât vineri, 9 august, să fie deschis circulației și acest tronson al centurii Aleșd.

HARTĂ O nouă centură rutieră în România - gata de inaugurare

"Cu toată întârzierea generată de procesele care au fost declanșate la centura Aleșd, finalizarea lucrărilor și deschiderea circulației pe întregul traseu va asigura tranzitarea mai ușoară a orașului și va asigura noi conexiuni cu zona în care orașul s-a dezvoltat și cu zona Aștileu", a mai afirmat președintele CJ Bihor.

VIDEO Imagini din dronă cu defrișările de pe Valea Oltului, care au blocat traficul CITEȘTE ȘI VIDEO Imagini din dronă cu defrișările de pe Valea Oltului, care au blocat traficul

Lucrările sunt executate de asocierea de firme Drum Asfalt și Trameco, iar valoarea contractului este de 89.097.659,28 lei, inclusiv TVA. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 - 2020.

Proiectul se realizează în baza unui protocol de colaborare încheiat între Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

viewscnt
Afla mai multe despre
centura
alesd