VIDEO Boc, despre metrou: Se face! În octombrie-noiembrie sosesc “cârtițele“

VIDEO Boc, despre metrou: Se face! În octombrie-noiembrie sosesc “cârtițele“
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2024

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, dă din nou asigurări că proiectul privind metroul va fi realizat, precizând că discuția despre finanțare ”este de natură tehnică”, iar metroul ”are contract de finanțare din fonduri europene”. ”Dincolo de toate discuțiile din spațiul public, doresc să știți că metroul se face! În octombrie-noiembrie sosesc «cârtițele» care fac tunelurile pentru metrou și încep lucrările propriu-zise”, subliniază el.

Emil Boc a vorbit despre transformarea municipiului Cluj-Napoca într-unul mai verde, un pas fiind transformarea unei străzi într-una pietonală și eliminarea traficului rutier din acea zonă. În acest context, el a fost întrebat, într-un comentariu, despre metrou.

Urmărește-ne și pe Google News
ATENȚIE De astăzi - Reguli mai dure pentru bagajele de mână în avion CITEȘTE ȘI ATENȚIE De astăzi - Reguli mai dure pentru bagajele de mână în avion
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Dincolo de toate discuțiile din spațiul public, doresc să știți că Metroul SE FACE!! În octombrie-noiembrie sosesc «cârtițele» care fac tunelurile pentru metrou și încep lucrările propriu-zise. Acum se lucrează la devierea utilităților, au fost făcute exproprierile și se pregătește prima stație din Florești, de unde vor intra «cârtițele» în subteran. Discuția despre finanțare este de natură tehnică, metroul are contract de finanțare din fonduri europene”, a răspuns Emil Boc.

Prim-ministrul Ciolacu anunța faptul că o sumă din cererea de plată numărul 3 din PNRR, aferentă microîntreprinderilor, companiilor din domeniul transporturilor și domeniul energetic va fi reținută pentru un interval de 6-8 luni însă acest fapt nu înseamnă că România a pierdut finanțarea respectivă.

FOTO Start pentru un nou Drum Expres, care va face legătura între Muntenia și Moldova. Investiție de 1 miliard euro CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru un nou Drum Expres, care va face legătura între Muntenia și Moldova. Investiție de 1 miliard euro

Totodată, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că au existat probleme privind licitația pentru execuția metroului, o parte din indicatorii tehnico-economici ai proiectului nefiind înscriși în registrul european.

În consecință, proiectul ar fi pierdut finanțarea prin PNRR însă acesta va continua să primească finanțare prin Programul Operațional Transport.

viewscnt
Afla mai multe despre
emil boc
metrou