Vânzările de automobile în Europa au crescut. România - cel mai semnificativ avans

Vânzările de automobile în Europa au crescut. România - cel mai semnificativ avans
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2024

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa (UE plus Marea Britanie și țările EFTA) au crescut cu 3,6% în iunie, comparativ cu perioada similară din 2023, pe fondul reducerii cererii pentru vehicule hibride plug-in, conform raportului publicat de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), în timp ce România a avut cel mai semnificativ avans, de 62,1%.

Datele statistice sunt valabile pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Marea Britanie și țările din Asociația Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO VW lansează un nou SUV din familia ID, echipat cu avatar 3D și design preluat de la Cupra CITEȘTE ȘI FOTO VW lansează un nou SUV din familia ID, echipat cu avatar 3D și design preluat de la Cupra
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Un număr de 1,31 milioane de autoturisme au fost înmatriculate în iunie în Europa, comparativ cu 1,26 milioane unități în perioada similară din 2023. Vânzările de mașini pe baterii au crescut cu 0,1% în iunie, față de aceeași lună a anului trecut, iar cele de vehicule hibride plug-in au înregistrat un declin de 13,6%, conform datelor ACEA. Și livrările de mașini pe benzină și motorină au scăzut luna trecută, cu 3,3% și, respectiv, 2,2%.

În iunie, piața auto din România a înregistrat o creștere cu 62,1%, fiind înmatriculate 21.358 autoturisme, față de 13.173 vehicule în perioada similară din 2023.

Principalele piețe europene au raportat evoluții mixte, astfel: creșteri în Italia (15,1%), Germania (6,1%), Spania (2,2%) și Marea Britanie (1,1%), un declin de 4,8% în Franța (2,9%), arată datele ACEA.

În sectorul auto european sunt 12,9 milioane de angajați, iar 8,3% din totalul locurilor de muncă din industria UE sunt în sectorul auto.

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au crescut cu 4,4% în primele șase luni din 2024, comparativ cu perioada similară din 2023, fiind înmatriculate 6,879 milioane de unități.

VIDEO UE pare că dă înapoi în fața presiunii publice. Cele două categorii de motoare cu combustie care ar putea fi permise după 2035 CITEȘTE ȘI VIDEO UE pare că dă înapoi în fața presiunii publice. Cele două categorii de motoare cu combustie care ar putea fi permise după 2035

Primele cinci piețe europene au raportat creșteri în perioada ianuarie-iunie 2024, respectiv Marea Britanie (6%), Spania (5,9%), Germania și Italia (ambele cu 5,4%) și Franța (2,8%), arată datele ACEA.

În primele șase luni din acest an, piața auto din România a înregistrat o creștere de 13,4%, fiind înmatriculate 83.505 autoturisme, față de 73.645 vehicule în perioada similară din 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
automobile
masini