Un tribunal din SUA a hotărât împotriva Booking.com într-un proces cu Ryanair privind folosirea fără permisiune a datelor de pe site-ului companiei aeriene

Un tribunal din SUA a hotărât împotriva Booking.com într-un proces cu Ryanair privind folosirea fără permisiune a datelor de pe site-ului companiei aeriene
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2024

Un tribunal american a hotărât că Booking.com a încălcat Legea privind frauda și abuzul informatic accesând o parte a site-ului Ryanair fără permisiune, au arătat documentele instanței, citate de Reuters, preluată de News.ro.

Compania aeriană irlandeză, cea mai mare din Europa după numărul de pasageri, a declarat că decizia va ajuta la stoparea folosirea neautorizată a unor date de către site-urile de rezervări.

Urmărește-ne și pe Google News
Burduja: Până în 1 aprilie 2025 vom avea o definiție a consumatorului vulnerabil în sectorul energetic/ Acum un apartament gol din Primăverii, unde consumul este sub 100 de kWh, are același sprijin precum apartamentul unei familii cu trei copii CITEȘTE ȘI Burduja: Până în 1 aprilie 2025 vom avea o definiție a consumatorului vulnerabil în sectorul energetic/ Acum un apartament gol din Primăverii, unde consumul este sub 100 de kWh, are același sprijin precum apartamentul unei familii cu trei copii
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Booking.com a spus că a fost dezamăgită de decizie și că plănuiește să facă recurs.

Ryanair a lansat în ultimii ani o serie de acțiuni în justiție împotriva platformelor de rezervare terțe care îi revând biletele fără permisiune.

Se spune că companiile, care folosesc software de scraping pentru a găsi și revinde bilete, adaugă taxe suplimentare și îngreunează contactarea pasagerilor de către operatorii aerieni.

Un juriu din cadrul Tribunalului Districtual din Delaware a constatat în unanimitate că Booking.com a încălcat Legea privind frauda și abuzul informatic și că a determinat o terță parte să acceseze părți ale site-ului Ryanair fără autorizație, ”cu intenția de a frauda”, potrivit verdictului.

Reader\'s Digest dezvăluie: Cum poți evita să fii păcălit pe Airbnb CITEȘTE ȘI Reader's Digest dezvăluie: Cum poți evita să fii păcălit pe Airbnb

Instanța a respins, de asemenea, acuzațiile Booking.com conform cărora Ryanair ar fi defăimat platforma de rezervare și că operatorul aerian a fost implicat într-o concurență neloială.

”Sustinem că permiterea clienților de a accesa și a compara tarifele din industria de turism promovează alegerea consumatorilor”, a declarat un purtător de cuvânt al Booking.com, într-o declarație trimisă prin e-mail.

Ryanair, care în ultimele luni a semnat acorduri cu o serie de agenții de turism online pentru revânzarea autorizată a biletelor, a spus că speră că decizia va crea un precedent.

”Ne așteptăm ca această hotărâre să pună capăt pirateriei pe internet și suprataxării comise atât asupra companiilor aeriene, cât și asupra altor companii de turism și consumatori prin activitatea ilegală a OTA (agentul de turism online) Pirates”, a declarat directorul general al Ryanair, Michael O'Leary, într-un comunicat.

El a spus că speră că decizia va forța agențiile de protecție a consumatorilor din Marea Britanie și din Europa să ia măsuri pentru a interzice folosirea ilegală a datelor publicate pe site-uri și suprataxarea consumatorilor pentru zboruri și servicii auxiliare.

viewscnt
Afla mai multe despre
booking.com
ryanair
proces
revânzare bilete avion