ULTIMA ORĂ FOTO Schimbări la RCA - Șoferii din București și Ilfov vor cumpăra mai scump polițele

ULTIMA ORĂ FOTO Schimbări la RCA - Șoferii din București și Ilfov vor cumpăra mai scump polițele
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iul 2024

Șoferii din București și Ilfov vor cumpăra mai scump polițele RCA. Explicația pentru aceste scumpiri ar fi că în Capitală și în județul Ilfov accidentele sunt mai frecvente, iar valoarea daunelor este printre cele mai mari din țară.

Tarifele de referință pentru șoferii din București și Ilfov vor fi diferite în comparație cu cele pentru șoferii din restul țării.

Urmărește-ne și pe Google News
Mesaj de la CNAIR - Atenție, șoferi! Circulația pe Autostrada Soarelui va fi închisă, parțial, în anumite perioade CITEȘTE ȘI Mesaj de la CNAIR - Atenție, șoferi! Circulația pe Autostrada Soarelui va fi închisă, parțial, în anumite perioade
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

VEZI AICI EXACT CUM VA FI CALCULAT

Vorbim în multe cazuri despre tarife de referință mai mari, ceea ce va conduce automat la prețuri pentru RCA mult mai mari, arată Observator News.

Astfel, un șofer din Capitală sau din Ilfov, de până în 30 de ani, care conduce o mașină cu o putere mai mică sau egală cu 50 de KW, va avea un tarif de referință, la care se vor raporta asiguratorii, de peste 3.200 de lei, aproape dublu față de un șofer din orice altă zonă a țării.

VIDEO&FOTO ANUNȚ Pregătiri pentru deschiderea circulației pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO ANUNȚ Pregătiri pentru deschiderea circulației pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România

La categoria de vârstă 31 - 40 de ani, o poliță pentru Capitală și Ilfov costă de la aproape 2.000 de lei în sus, dublu față de restul județelor.

Acestea sunt doar tarifele de referință. Companiile de asigurare plusează în multe cazuri.

Pe de altă parte, șoferii cu vârste între 31-40 de ani, care au mașini cu putere mai mică sau egală cu 50 kw, vor avea un tarif de referință RCA de 1.712 lei, în scădere cu 17% față de tariful mediu de 1.997 de lei practicat de asigurătorii RCA în primul trimestru din acest an.

TAROM lansează oferte speciale de Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene Române CITEȘTE ȘI TAROM lansează oferte speciale de Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene Române

Cea mai mare scădere este la șoferii cu vârste între 31-40 de ani, care au mașini cu putere de peste 300 KW, pentru care noul tarif de referință RCA este de 1.714 lei, cu 53% mai mic decât tariful mediu de 2.616 lei practicat în primul trimestru din acest an de asigurătorii RCA.

Prețurile RCA sunt plafonate, dar numai până la sfârșitul lunii septembrie 2024

ULTIMA ORĂ FOTO Schimbări la RCA - Șoferii din București și Ilfov vor cumpăra mai scump polițele

Autoritățile s-au gândit la acest lucru, pentru că în Capitală sunt foarte multe accidente rutier. Spre exemplu, la o sută de polițe RCA există 11 daune. Acest tarif de referință este unul orientativ, nu final, însă este luat în calcul de compania de asigurare atunci când face prețul poliței RCA.

ULTIMA ORĂ FOTO Schimbări la RCA - Șoferii din București și Ilfov vor cumpăra mai scump polițele
viewscnt
Afla mai multe despre
rca
masini