Trenurile vor reduce viteza din cauza caniculei

Trenurile vor reduce viteza din cauza caniculei
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2024

Traficul feroviar se va desfășura în condiții speciale, în următoarele două zile, prin reducerea vitezei de circulație a trenurilor ca urmare a avertizărilor meteorologice de caniculă și temperaturi ridicate, de 40 de grade Celsius, a anunțat Compania Națională de Căi Ferate "CFR" S.A.

"Reducerea vitezei de circulație a trenurilor, în medie cu 20 - 30 km/h față de viteza normală, pe raza județelor aflate sub incidența noilor avertizărilor meteo de temperaturi deosebit de ridicate, de 40 de grade Celsius la umbră, este principala măsură de siguranță aplicată de toate administrațiile feroviare pe rețelele de căi ferate, în astfel de situații extreme. Precizăm faptul că măsura de reducere a vitezei de circulație va fi menținută până joi, 15 august, zilnic în intervalele orare în care temperatura la nivelul șinei va atinge pragul de 50 de grade Celsius, evoluția temperaturilor la nivelul solului fiind permanent verificată de către personalul feroviar al sucursalelor regionale de cale ferată care administrează rețeaua feroviară", se arată într-un comunicat al companiei feroviare.

Urmărește-ne și pe Google News
Germania - Încrederea investitorilor cade la cel mai mic nivel din ultimele 6 luni CITEȘTE ȘI Germania - Încrederea investitorilor cade la cel mai mic nivel din ultimele 6 luni
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Potrivit sursei citate, personalul de specialitate din cadrul regionalelor de cale ferată va efectua inclusiv revizii suplimentare pe rețea pentru verificarea tehnică a liniilor de cale ferată și înregistrarea în mod constant a evoluției temperaturilor la nivelul șinei, operațiuni necesare pentru adaptarea în condiții de siguranță a traficului, scrie Agerpres.

De asemenea, dispeceratele CFR vor menține o permanentă legătură cu toți operatorii de transport feroviar care vor fi avizați operativ atunci când se impune reducerea vitezei de circulație și pe ce intervale de stații, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze, la rândul lor, pasagerii din trenurile aflate deja în circulație, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condițiile de trafic intrate în vigoare.

CFR S.A. recomandă publicului călător ca, în această perioadă, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informații despre orele de sosire și de plecare ale trenurilor din/în stațiile CFR la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet și să consulte periodic site-urile operatorilor de transport feroviar pentru informații actualizate despre condițiile și măsurile impuse în graficul trenurilor înscrise în circulație.

viewscnt
Afla mai multe despre
tren
viteza
cfr