Trafic record pe aeroportul londonez Heathrow

Trafic record pe aeroportul londonez Heathrow
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 sep 2024

Aeroportul londonez Heathrow a înregistrat un nou record lunar de trafic în august, cu aproape opt milioane de pasageri care au tranzitat prin terminalele sale, transmite DPA.

De asemenea, 18 august a fost cea mai aglomerată zi luna trecută, cu 269.000 de pasageri, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Berăria H cumpără clădirea unuia dintre cele mai cunoscute restaurante din București și pregăteste investiții de 40 milioane euro la Iași. Discuții pentru locații în alte două orașe CITEȘTE ȘI Berăria H cumpără clădirea unuia dintre cele mai cunoscute restaurante din București și pregăteste investiții de 40 milioane euro la Iași. Discuții pentru locații în alte două orașe
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Heathrow, cel mai mare aeroport din Marea Britanie și Europa în privința numărului de pasageri, este în grafic pentru a înregistra un record trimestrial istoric în perioada iunie-septembrie, 30 de milioane de pasageri fiind așteptați să tranziteze prin terminalele sale.

"Sunt recunoscător echipei de la Heathrow pentru pregătirea și dedicarea lor față de pasageri, al căror număr atinge un nivel record, menținând un standard ridicat al serviciilor în timpul celei mai aglomerate veri. În ultimele patru luni am doborât câteva noi recorduri, ceea ce demonstrează capacitatea noastră de deschide o lume de oportunități pentru pasageri, transportul de marfă și economia britanică", a afirmat directorul general Thomas Woldbye.

Luna trecută, cele mai populare destinații de vacanță de pe Heathrow au fost Spania, Grecia, Italia și Turcia. Concertele cântăreței Taylor Swift au adus pe Heathrow încă 40.000 de pasageri vara aceasta.

Și Manchester Airports Group (MAG) - care deține și operează aeroporturile Manchester, Stansted și East Midlands - a raportat de asemenea un număr record de pasageri în această vară. În august, numărul de pasageri care au tranzitat cele trei aeroporturi a crescut cu 6,6%, la aproape șapte milioane.

Guvernul pregătește spațiile în care se va muta la Parlament și a mai luat două terenuri în administrare CITEȘTE ȘI Guvernul pregătește spațiile în care se va muta la Parlament și a mai luat două terenuri în administrare

Recent, Autoritatea aeronautică civilă din Marea Britanie (CAA) a cerut companiei care operează aeroportul Heathrow să reducă redevențele cerute transportatorilor aerieni pentru 2025 și 2026, după o primă scădere care, anul trecut, a fost cerută și obținută numai după negocieri intense cu companiile aeriene.

Autoritatea de reglementare a cerut, la începutul lui 2023, principalului aeroport britanic să reducă, cu aproximativ 20%, aceste tarife care se repercutează asupra prețului biletelor, susținând că volumele de pasageri au revenit la nivelul la care erau înaintea pandemiei de Covid-19. 

viewscnt
Afla mai multe despre
heathrow
aeroport