Tesla versus Tesla: Proces pentru furtul mărcii

Tesla versus Tesla: Proces pentru furtul mărcii
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2024

Tesla, producătorul auto al lui Elon Musk, a dat în judecată un producător indian de baterii pentru încălcarea mărcii sale comerciale prin utilizarea numelui ”Tesla Power” pentru a-și promova produsele, solicitând despăgubiri și o ordonanță permanentă împotriva companiei de la un judecător din New Delhi, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Tesla, într-o audiere la Înalta Curte din Delhi de săptămâna aceasta, a declarat că compania indiană a continuat să-și facă publicitate produselor cu marca ”Tesla Power”, în ciuda unei notificări de încetare și renunțare trimisă în aprilie 2022, conform detaliilor procedurilor publicate vineri pe site-ul instanței, arată news.ro.

FOTO Viitoarea generație Sandero se va despărți de Stepway într-un nou SUV CITEȘTE ȘI FOTO Viitoarea generație Sandero se va despărți de Stepway într-un nou SUV

În timpul audierii, compania indiană, Tesla Power India Pvt Ltd, a susținut că principala sa activitate este producerea de ”baterii cu plumb-acid” și că nu are intenția de a produce vehicule electrice. Judecătorul a permis firmei indiene trei săptămâni să depună răspunsuri scrise după ce aceasta a predat un set de documente în sprijinul apărării sale, arată dosarul instanței.

Compania Tesla a lui Musk este încorporată în Delaware și a acuzat compania indiană că folosește denumirile comerciale ”Tesla Power” și ”Tesla Power USA”.

Stellantis caută ingineri în țări cu salarii mici, pentru lupta cu producătorii chinezi. Ce salarii oferă CITEȘTE ȘI Stellantis caută ingineri în țări cu salarii mici, pentru lupta cu producătorii chinezi. Ce salarii oferă

Dosarul tribunalului include capturi de ecran ale unui site web care arăta că Tesla Power USA LLC avea, de asemenea, sediul în Delaware și a fost ”recunoscută pentru că este un pionier și lider în introducerea de baterii la prețuri accesibile”, cu ”o prezență foarte puternică în India”.

Un reprezentant al Tesla Power a declarat pentru Reuters că a fost prezentă în India cu mult înainte de Tesla lui Musk și că are toate aprobările guvernamentale.

ANALIZĂ - Cum a căzut Tesla CITEȘTE ȘI ANALIZĂ - Cum a căzut Tesla

”Nu am pretins niciodată că suntem legați de Tesla lui Elon Musk”, a spus Manoj Pahwa, de la Tesla Power.

Tesla i-a spus judecătorului că a descoperit că compania indiană îi folosea numele de marcă în 2022 și a încercat fără succes să o împiedice să facă acest lucru, forțând-o să declanșeze procesul.

Porturile de la Marea Neagră, închise CITEȘTE ȘI Porturile de la Marea Neagră, închise

Cazul vine după ce Musk și-a anulat vizita planificată în India pe 21 aprilie pentru a se întâlni cu prim-ministrul Narendra Modi.

Câteva zile mai târziu, Musk a făcut o vizită surpriză în China și a făcut progrese în lansarea pachetului său avansat de asistență a șoferului, o mișcare pe care mulți comentatori indieni au numit-o un afront. Cazul mărcii Tesla India va fi audiat pe 22 mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
proces