TABEL O nouă scumpire a carburanților. Motorina mai poate fi cumpărată la un preț mai mic de 7 lei/l doar într-o singură stație din capitală

TABEL O nouă scumpire a carburanților. Motorina mai poate fi cumpărată la un preț mai mic de 7 lei/l doar într-o singură stație din capitală

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 19 iun 2024

Prețul motorinei a sărit de 7 lei/l în toate stațiile din capitală, cu o singură excepție, cea a unei stații Socar, în urma deciziei liderului pieței distribuitoare de carburanți, OMV Petrom, de a majora miercuri prețul, atât al benzinei, cât și al motorinei, cu 4 bani/l, atât în stațiile Petrom, cât și în cele OMV, potrivit datelor analizate de Profit.ro. Principala explicație: evoluția cotațiilor internaționale

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Singura stație care vindea miercuri combustibilul diesel standard la un preț mai mic de 7 lei/l era cea Socar din strada Doctor Lascăr, unde motorina se putea cumpăra cu 6,98 lei/l. La benzinăria Lukoil de pe strada Preciziei, motorina costa 7,01 lei/l, în restul stațiilor prețul fiind mai mare de 7,03 lei/l.

Cea mai ieftină benzină putea fi achiziționată miercuri dimineață în 3 stații Lukoil (Preciziei, Poligrafiei, Coralilor), cu 6,88 lei/l.

Plata rovinietei în cel mult 24 de ore de la utilizarea drumurilor naționale - respinsă. Guvern: Nu garantează că șoferii vor plăti. Străinii vor ieși din țară fără să achite CITEȘTE ȘI Plata rovinietei în cel mult 24 de ore de la utilizarea drumurilor naționale - respinsă. Guvern: Nu garantează că șoferii vor plăti. Străinii vor ieși din țară fără să achite

În urma scumpirilor de astăzi, prețul benzinei standard (6,91-6,98 lei/l) se situează cu 9-13 bani sub prețul motorinei (7,04-7,07 lei/l) în stațiile Petrom.

Și în stațiile OMV situația este asemănătoare, un litru de benzină standard costând 7,03-7,07 lei, iar unul de motorină, 7,12-7,15 lei.

Evoluția prețului benzinei și motorinei standard în principalele stații din capitală

Evoluția prețului benzinei și motorinei standard în principalele stații din capitală

Așa cum ne-au obișnuit, și celelalte companii de pe piață, Lukil, MOL sau Rompetrol, vor efectua în următoarele ore o mișcare de preț similară celei a liderului pieței.

Luni, motorina s-a scumpit pentru prima dată în ultimele 3 luni, perioada în care aceasta s-a ieftinit cu aproape 50 de bani/l, în urma deciziei de luni a liderului pieței, OMV Petrom de a majora prețul dieselului cu 4 bani/l și de a păstra același preț la benzină.

Evoluția cotațiilor Brent din ultimele 3 luni

Evoluția cotațiilor Brent din ultimele 3 luni

Cotațiile petrolului Brent se află de 2 săptămâni pe un trend ascendent, miercuri dimineață acestea situându-se la 85,3 dolari/baril, cu aproape 8 dolari/baril peste minimul lunii, înregistrat pe 4 iunie, de 77,5 dolari/baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzină
motorină
scumpiri
omv
petrom
mol
rompetrol
lukoil