Călătoriile de afaceri cu avionul vor reveni în cele din urmă aproape de nivelul de dinaintea pandemiei de coronavirus (Covid-19), iar companiile aeriene vor aloca același spațiu locurilor de la clasa business ca și înainte, a afirmat directorul general al grupului aeronautic european Airbus, Guillaume Faury, într-un interviu acordat publicației elvețiene NZZ am Sonntag, transmite Reuters.
Transportul aerian nu reușească să depășească perioada de criză în pofida accelerării campaniei de vaccinare din statele dezvoltate. În condițiile în care reuniunile online au câștigat teren în timpul pandemiei, rămâne de văzut în ce măsură se vor redresa călătoriile de afaceri cu avionul. Dar Faury a declarat pentru NZZ am Sonntag că s-a schimbat gândirea corporativă, scrie Agerpres.
"Companiile realizează că la un moment dat vor trebui să-și reîntâlnească personal clienții și furnizorii. La un moment dat, ele trebuie să fie prezente la fața locului pentru a dezvolta produse sau pentru a construi fabrici", a explicat șeful Airbus.
Acesta a adăugat: "Companiile aeriene ne informează că, ținând cont că trebuie să decidă acum cum vor arăta locurilor în avioanele lor în viitor, intenționează să aibă tot atâtea locuri la clasa business ca înainte de pandemie".
Întrebat despre numărul de zboruri în interes de afaceri în următoarea perioadă, șeful Airbus a admis că sectorul ar putea să nu se redreseze complet. "Ar putea fi mai puține locuri. Un lucru e clar: oamenii vor să zboare din nou. Nu cred că va fi un număr mai mare de călătorii aeriene ca înainte de pandemie dar probabil cel puțin la nivelul de dinainte", a apreciat Faury.
Luna trecută, Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a estimat că numărul pasagerilor transportați de companiile aeriene din întreaga lume va reveni abia în 2023 la nivelul la care era în 2019, înaintea pandemiei de Covid-19 care a condus la o prăbușire a traficului aerian.
CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următorÎn acest an, numărul pasagerilor ar urma să fie cu 52% sub nivelul la care era înaintea crizei, urmând ca anul viitor să își revină la 88% din nivelul la care era înaintea pandemiei. Abia în 2023 transportul aerian de pasageri va ajunge la nivelul din 2019 (105%) pentru ca la finele deceniului să ajungă la 5,6 miliarde de pasageri, după o creștere medie anuală de 3,9% între 2025 și 2030, a previzionat IATA, care reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.
Airbus este lider global în aeronautică, spațiu și servicii conexe. În 2019, a generat venituri de 70 de miliarde de euro și a avut 135.000 de angajați. De asemenea, Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport și pentru alte misiuni.
Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România (2002) și Premium Aerotec (2009) în Brașov și Airbus Defense and Space (2005) în București.