Olaf Scholz, mesaj tranșant pentru Putin: Vom apăra fiecare centimetru pătrat din teritoriul NATO

Olaf Scholz, mesaj tranșant pentru Putin: Vom apăra fiecare centimetru pătrat din teritoriul NATO
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2024

Recenta mișcare a NATO de a-și întări frontiera estică are ca scop descurajarea Rusiei, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, adăugând că ar trebui să fie clar pentru Moscova că alianța va fi pregătită să se apere dacă va fi necesar, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Vorbind la Forumul Economic al Germaniei de Est, la care a participat și premierul lituanian Ingrida Simonyte, Scholz a declarat că Germania a jucat un rol de lider în prezența NATO în țările baltice de la granița cu Rusia, care durează de aproape un deceniu.

"Și pentru că amenințarea din partea Rusiei va continua, noi și alți aliați am decis anul trecut să desfășurăm unități suplimentare în statele baltice și să staționăm acolo o întreagă brigadă în mod permanent în viitor", a spus Scholz. "Dar această schimbare de direcție în politica de securitate este necesară pentru a arăta Rusiei: Suntem pregătiți să apărăm fiecare centimetru pătrat de teritoriu NATO împotriva atacurilor".

Olaf Scholz a spus că diplomația va avea succes doar de pe o poziție de forță, adăugând că este absolut vital ca statele baltice să se poată baza pe deplin pe aliații NATO care să sară în apărarea lor în cazul unui atac rusesc.

"Și acesta este un mesaj pentru noi. Dar este, de asemenea, un mesaj pentru Rusia. Pentru că credibilitatea acestei promisiuni face, desigur, parte și din calculele Rusiei."

Președintele rus Vladimir Putin i-a avertizat la începutul acestei săptămâni pe membrii NATO să nu permită Ucrainei să tragă cu armele lor în Rusia, după ce mai mulți aliați occidentali au ridicat restricțiile impuse cu privire la utilizarea armelor donate Kievului.

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a respins vineri avertismentele, spunând că alianța le-a mai auzit de multe ori și că autoapărarea nu înseamnă escaladare.

viewscnt
Afla mai multe despre
olaf scholz
nato
vladimir putin
razboi ucraina