Patru zboruri care urmau să fie operate pe Aeroportul Henri Coandă din București, afectate de pana de serviciu majoră semnalată de Microsoft

Patru zboruri care urmau să fie operate pe Aeroportul Henri Coandă din București, afectate de pana de serviciu majoră semnalată de Microsoft

Sursa foto: Inquam Photos / Saul Pop

Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2024

Oficialii Companiei Naționale Aeroporturi București au anunțat, vineri, că patru zboruri care urmau să fie operate pe Aeroportul Henri Coandă din București sunt afectate de pana de serviciu majoră semnalată de Microsoft.

Patru zboruri Wizz Air care urmau să fie operate pe Aeroportul Henri Coandă din București sunt afectate, la ora transmiterii acestei știri, de pana de serviciu majoră semnalată de Microsoft, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
ANUNȚ Călătoria cu trenul - prin crearea unui ”sistem unic de rezervare” CITEȘTE ȘI ANUNȚ Călătoria cu trenul - prin crearea unui ”sistem unic de rezervare”

Este vorba despre zborurile:

  • Wizz 3125 catre Abu Dhabi (întârziere estimată o oră)
  • Wizz Air către Bologna (întarziere 48 min)
  • Wizz Air 3021 către Tenerife (întârziere o oră și 10 min estimată)
  • Vizz Air 3099 către Memmingen (estimare întârziere 45 min)

Microsoft semnalează vineri o pană de serviciu majoră a serviciilor Microsoft 365, care afectează întreprinderi și utilizatori din întreaga lume.

”Achetăm cu privire la o problemă care afectează capacitatea utilizatorilor de a accede la diverse aplicații și servicii Microsoft 365”, anunță multinaționala americană într-un comunicat publicat vineri dimineața. Aeroporturile din Sydney și Berlin, companii aeriene ca Delta Airlines, American Airlines și United au anunțat vineri o perturbare foarte puternică a serviciilor lor.

În Statele Unite, numărul de urgență 911 nu era disponibil.

În Franța, jurnaliști de la RTL, TF1 sau CNEWS au anunțat probleme tehnice majore care perturbă emisia.

FOTO HMD lansează smartphone-ul Skyline CITEȘTE ȘI FOTO HMD lansează smartphone-ul Skyline

Această pană a fost cauzată de o actualizare a antivirusului dezvoltat de societatea Crowdstrike.

Este vorba despre ”blue screen of the death”, o pagină albastră afișată pe computere echipate cu un sistem de operare Windows, în pană.

Mulți utilizatori au descoperit acest ”ecran albastru” vineri.

Mai ales întreprinderi au fost afectate și nu particulari, din cauză că antivirusul este o soluție destinată profesioniștilot.

Furnizorul prezintă pașii în vederea reornirii computerului: pornirea Windows în modul safe (apăsați tasta F4 la pornire); după pornire, mergeți pe discul C, la C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike; în acest fișier ștergeți fișierul care începe cu C-00000291 și se termină cu .sys; reporniți computerul.

Fișierul Crowdstrike poate fi, de asemenea, redenumit. Este necesar ca utilizatorul să fie ”admin” pentru a accede la această parte a sistemului, ceea ce poate ăncetini rezolvarea problemei.

Cealaltă soluție este să nu se pornească computerul, pentru a nu se lansa actualizarea.

Întreprinderea a anunțat că și-a corectat programul, iar computerele care nu au fost afectate nu vor mai fi de ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
otopeni
zbor anulat