Nou pas pentru drumul expres Bacău-Piatra Neamț

Nou pas pentru drumul expres Bacău-Piatra Neamț
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2024

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Sorin Grindeanu a anunțat că drumul expres Bacău-Piatra Neamț este aproape de realizare, în contextul în care indicatorii necesari construirii acestuia au fost avizați în Consiliul Tehnico Economic al Ministerului Transporturilor. Noul Drum Expres va avea o lungime de aproximativ 51 de km și va asigura legătura între A7, DN2 și DN15, a mai spus el, iar valoarea totală a proiectului este estimată la 7,69 miliarde lei, fără TVA.

„Drumul Expres Bacău-Piatra Neamț, aproape de realizare! Indicatorii necesari construcției acestuia au fost avizați astăzi în Consiliul Tehnico Economic al Ministerului Transporturilor. Noul Drum Expres va avea o lungime de aproximativ 51 de km și va asigura legătura între A7, DN2 și DN15”, a anunțat Sorin Grindeanu.

Urmărește-ne și pe Google News
ANUNȚ Când se Transfăgărășanul CITEȘTE ȘI ANUNȚ Când se Transfăgărășanul
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

El a mai spus că pe traseul acestuia, care va tranzita județul Bacău pe o lungime de 22,45 km și județul Neamț pe o lungime de 28,55 km, vor fi construite șase viaducte, 17 pasaje, șapte poduri, două spații de servicii, un centru de întreținere și coordonare și cinci noduri rutiere - Nod rutier A7, Nod rutier Racova, Nod rutier Podoleni, Nod rutier Savinești și Nod rutier Piatra Neamț.

„Valoarea totală pentru construcția acestui Drum Expres este estimată la 7,69 miliarde de lei (fără TVA). După avizarea în Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe și aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern, se va putea pregăti lansarea în licitație a contractului pentru proiectare și execuție”, a adăugat Grindeanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
bacău-piatra neamț
drum
sorin grindeanu