FOTO & VIDEO Fiat lansează noul Grande Panda electric, încă un concurent puternic pentru Dacia Spring, pe melodia "Felicita"

FOTO & VIDEO Fiat lansează noul Grande Panda electric, încă un concurent puternic pentru Dacia Spring, pe melodia "Felicita"
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 iul 2024

Fiat a prezentat la aniversarea a 125 de ani noul automobil Grande Panda, o reintepretare modernă a primei generații Panda, cu care marca italiană spune că „revine pe piața principală globală”. Mașina va avea atât o motorizare electrică, cât și una hibridă.

Bazat pe trei piloni conceptuali, design italian, platformă globală și relevanță locală, noul Fiat Grande Panda este marea încercare a mărcii Fiat de a ieși din paradigma Fiat 500, singurul model care a mai contat pe piețele auto globale, în ultimul deceniu. Marele avantaj al lui Fiat Grande Panda se numește platforma STLA Small, care îi permite să producă un automobil multi-energie, la costuri reduse, cu echipamente de ultimă generație.

Urmărește-ne și pe Google News
Bilete de avion cu prețuri de la 130 euro pentru călătorii dus-întors, pe trei destinații interne operate de TAROM CITEȘTE ȘI Bilete de avion cu prețuri de la 130 euro pentru călătorii dus-întors, pe trei destinații interne operate de TAROM
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Lansarea lui Grande Panda a fost făcută pe celebra melodie a lui Al Bano, „Felicita”, care este și linia melodică a spotului publicitar, într-o încercare de a pune preț pe nostalgia italienilor, dar și pe cea a altor europeni care vibrează la cultura italiană.

Pentru versiunea electrică a lui Grande Panda, datele sunt foarte atractive: un preț anunțat „sub 25.000 de euro”, o serie de echipamente inedite, cum este de exemplu cablul de încărcare spiralat conectat permanent la mașină, baterie de 44 kWh, care înseamnă o autonomie de cel puțin 320 km, și un motor electric de 83 kW.

FOTO & VIDEO Ford lansează noul Capri, al doilea SUV electric fabricat în Europa. Care este prețul cu Rabla Plus CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Ford lansează noul Capri, al doilea SUV electric fabricat în Europa. Care este prețul cu Rabla Plus

Grande Panda va avea și o motorizare hibridă, cel mai probabil bazată pe același motor Stellantis de 1.2 litri mild-hybrid.

Noul Grande Panda are o lungime de 3,99 metri, o lățime de 1,76 metri și o înălțime de 1,57 metri, și este o replică italiană a lui Citroen e-C3, care a fost deja lansat pe piață și va veni, de anul viitor, și cu o versiune mai ieftină, sub 20.000 de euro.

Hyundai - acuzată că a „umflat” vânzările de automobile electrice CITEȘTE ȘI Hyundai - acuzată că a „umflat” vânzările de automobile electrice

Din punct de vedere al designului, mașina are un aer extrem de italian, cu faruri LED având un design ce sugerează niște pixeli gigantici, vopsea bicoloră și proporții care amintesc izbitor de generațiile anterioare. Mașina nu va oferi nicio nuanță de gri, ci doar alb, negru și cinci culori clasice.

La interior, mașina are un bord compact, care grupează cele două afișaje, de 10 și de 10,25, ale instrumentarului de bord și multimedia. Printre gadget-urile ingenioase se numără compartimentul de depozitare foarte mare, cu un sertar de 3 litri separat.

VIDEO Racheta orbitală Ariane 6 a fost lansată. Europa va avea din nou acces independent la spațiul cosmic CITEȘTE ȘI VIDEO Racheta orbitală Ariane 6 a fost lansată. Europa va avea din nou acces independent la spațiul cosmic

Fiat Grande Panda nu a fost lansat deocamdată în rețeaua comercială, startul comenzilor fiind programat pentru sfârșitul acestui an.

FOTO & VIDEO Fiat lansează noul Grande Panda electric, încă un concurent puternic pentru Dacia Spring, pe melodia

FOTO & VIDEO Fiat lansează noul Grande Panda electric, încă un concurent puternic pentru Dacia Spring, pe melodia

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat grande panda
dacia spring
fiat electric