Tesla amână lansarea robotaxi-urilor

Tesla amână lansarea robotaxi-urilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 iul 2024

Data de 8 august, anunțată de Elon Musk pentru noile sale vedete, mașinile robotaxi, cu care vrea să înlocuiască vânzările de automobile electrice, a fost amânată, potrivit presei americane, care susține că nu e timp pentru a fi produse suficiente prototipuri.

Prezentarea în premieră a mașinilor robotaxi de la Tesla a fost amânată pentru luna octombrie, potrivit informațiilor din interiorul companiei preluate de presa din SUA, care citează comunicările interne ale companiei.

Urmărește-ne și pe Google News

Noile robotaxi sunt vedeta pe care Elon Musk vrea să o pună în locul automobilului electric accesibil de 25.000 de euro, pe care Tesla l-a amânat fără termen, din cauza scăderii alarmante a cererii de vehicule electrice. Analiștii din industria auto au prognozat încă de acum un deceniu faptul că transportul de persoane va suferi o transformare radicală odată cu apariția vehiculelor autonome, dar Tesla pare că a pierdut startul în fața altora.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Hyundai - acuzată că a „umflat” vânzările de automobile electrice CITEȘTE ȘI Hyundai - acuzată că a „umflat” vânzările de automobile electrice

Companii mari din tehnologie, precum divizia Google devenită între timp Waymo, au investit sume uriașe pentru a dezvolta vehicule fără șofer, încă de acum 20 de ani, planurile fiind între timp evoluate astfel încât există deja servicii de robotaxi în SUA, ceea ce înseamnă că Tesla nu va mai face pionierat în acest domeniu, așa cum a făcut pe segmentul de vehicule electrice. Și în Europa, Volkswagen testează de mai mult timp o flotă de robotaxi în  Hamburg, unde pregătește deja lansarea în acest an a unui serviciu de acest tip pentru transportul public, cu automobile ID.Buzz electrice.

Vânzările Tesla au scăzut în primul semestru al acestui an cu aproximativ 5 procente, în pofida scăderii de prețuri pe toate piețele globale la care a apelat Elon Musk. Tesla a rămas totuși cel mai mare producător de automobile electrice din lume, depășind BYD în trimestrul al doilea cu aproximativ 20.000 de mașini vândute.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla robotaxi
amanare robotaxi