FOTO Primele imagini cu Renault 4, noul model electric al francezilor

FOTO Primele imagini cu Renault 4, noul model electric al francezilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris ieri, 15:47

După câteva imagini prinse „din greșeală” de paparazzi și o serie de informații neoficiale, Renault a publicat primele fotografii de tip teaser cu noul model Renault 4, pe care îl va lansa în premieră la Paris.

Renault 4 va fi al doilea automobil complet electric al mărcii franceze, după Renault 5, din noua generație dezvoltată pe o platformă nouă și cu o mulțime de noutăți tehnologice. Mașina va avea o caroserie de tip crossover și va încerca să facă o corespondență peste timp cu celebrul Quatrelle (4L) de acum 50 – 60 de ani.

Urmărește-ne și pe Google News

Primele imagini oficiale transmise de Renault dezvăluie doar unele detalii ale mașinii, fără să ofere o privire de ansamblu. Putem însă să observăm grila sofisticată, luminată, pe care se află prima siglă a Renault luminată și ea, farurile LED rotunde, stopurile care au o formă ce amintește de cele de acum 50 de ani, dar și geamurile laterale trapezoidale. Alte câteva detalii, precum hayonul cu un unghi abrupt, specific MPV-urilor, plafonul retractabil textil, conturează o mașină complexă, cu pretenții de premium.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Renault mai dezvăluie că mașina va avea doar 4,14 metri lungime, ceea ce înseamnă că va fi exact cât un Captur, depășind cu 22 de centimetri modelul R5, lansat în acest an.

Stop unei istorii de 50 ani - Renault va înceta să producă motoare de Formula 1. În ce va fi transformată fabrica CITEȘTE ȘI Stop unei istorii de 50 ani - Renault va înceta să producă motoare de Formula 1. În ce va fi transformată fabrica

Renault 4 E-Tech electric va fi fabricat în Maubeuge, Franța, și va ajunge în showroom-uri doar anul viitor.

Renault 4 a fost prezentat în premieră sub forma unui concept-car în urmă cu doi ani, tot la Paris, apariția sa fiind primită la acel moment cu entuziasm de public și de presă, într-un moment în care automobilele electrice erau încă în faza de ascensiune. Desingul conceptului și cel al modelului de serie au fost create de echipa lui Gilles Vidal, cel care semnează întreaga schimbare estetică a gamei Renault.

"4L este un mit. Și miturile nu mor niciodată! Astăzi ne dorim să găsim această dimensiune universală a lui 4L, o mașină pe care toată lumea o poate iubi, într-o reinterpretare modernă și electrică a lui Renault 4”, a spus Luca de Meo, acum doi ani, la Paris.

Conform precizărilor Renault, Renault 5 și Renault 4 vor fi o pereche similară cu ceea ce astăzi în gamă sunt Clio și Captur.

CEO-ul Renault, Luca de Meo, a pus un accent substanțial, în cadrul planului său de relansare a companiei, pe istoria mărcii și pe emoția creată de modelele celebre ale mărcii. Șeful Renault a experimentat deja la Fiat, pe modelul 500, strategia bazată pe nostalgia vechilor modele, dar suprapunerea peste tranziția la propulsia electrică ar putea face mult mai dificilă această nouă încercare.

FOTO Primele imagini cu Renault 4, noul model electric al francezilor

FOTO Primele imagini cu Renault 4, noul model electric al francezilor

Renault 4 E-Tech electric va fi fabricat în Maubeuge, Franța, și va ajunge în showroom-uri în 2025.

FOTO Primele imagini cu Renault 4, noul model electric al francezilor

 
viewscnt
Afla mai multe despre
renault
4 e-tech electric