FOTO Japonia pregătește lansarea primului satelit din lemn

FOTO Japonia pregătește lansarea primului satelit din lemn
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2024

Primul satelit din lume care este construit din lemn urmează să fie lansat la bordul unei rachete a companiei SpaceX în luna septembrie, au anunțat oamenii de știință japonezi care au realizat această premieră mondială, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Satelitul experimental, dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Kyoto și de compania forestieră Sumitomo Forestry, are forma unui cub cu latura de 10 centimetri, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Carlyle și BERD au înființat o companie pentru dezvoltarea de centrale de biogaz, BSOG Energy SRL CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Carlyle și BERD au înființat o companie pentru dezvoltarea de centrale de biogaz, BSOG Energy SRL

Creatorii lui se așteaptă ca lemnul să ardă în totalitate atunci când dispozitivul va reintra în atmosferă, ceea ce va împiedica formarea de particule metalice când satelitul se va întoarce pe Pământ.

"Sateliții care nu sunt fabricați din metal ar trebui să fie preferați", a declarat Takao Doi, astronaut și profesor-asociat la Universitatea Kyoto, într-o conferință de presă care a avut loc marți.

Dezvoltatorii săi doresc să predea satelitul LignoSat, fabricat pe bază de lemn de magnolie, agenției spațiale japoneze (JAXA) pe parcursul săptămânii viitoare.

El va fi trimis în spațiu la bordul unei rachete a companiei SpaceX de la Centrul Spațial Kennedy în luna septembrie, destinația sa fiind Stația Spațială Internațională (ISS), au precizat ei.

FOTO Japonia pregătește lansarea primului satelit din lemn

Satelitul va fi eliberat apoi de pe modul experimental japonez din cadrul ISS pentru a-i testa rezistența și durabilitatea în spațiu.

"Datele vor fi trimise de la satelit către cercetători, care vor putea să verifice dacă există semne de tensiune și dacă el poate rezista la schimbări uriașe de temperatură", a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei Sumitomo Forestry.

Marți, o rachetă care transporta un alt satelit - o colaborare între Agenția Spațială Europeană (ESA) și JAXA - a fost lansată din California într-o misiune de studiere a rolului pe care norii l-ar putea juca în combaterea schimbărilor climatice.

Satelitul EarthCARE se va afla pe orbită la aproape 400 km deasupra Pământului timp de trei ani. 

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
satelit lemn