FOTO - BYD atinge un nou record de vânzări la nivel global și țintește din nou depășirea Tesla

FOTO - BYD atinge un nou record de vânzări la nivel global și țintește din nou depășirea Tesla
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 sep 2024

Compania auto chineză BYD a depășit în august toate recordurile anterioare de vânzări, raportate pe toate categoriile de sisteme de propulsie, atât electric, cât și hibrid.

Vânzările constructorului chinez BYD au atins în luna august un volum total de 373.083 de autovehicule, fiind cea mai bună lună din istoria mărcii, în pofida unui context global nefavorabil, în special pe segmentul electric.Creșterea față de luna anterioară a fost de 35,3%, cu un avans considerabil pe segmentul Plug-in hybrid, de 43%. Volumul de autoturisme vândute a fost de 370.854.

Urmărește-ne și pe Google News
O nouă companie aeriană pe Aeroportul Cluj. Va opera, în premieră absolută, zboruri directe spre Riga CITEȘTE ȘI O nouă companie aeriană pe Aeroportul Cluj. Va opera, în premieră absolută, zboruri directe spre Riga
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Cea mai mare parte a vânzărilor a fost acoperită de familia Dynasty/Ocean, cu 355.679 unități, în creștere cu 35,5%. SUV-ul de lux Leopard a înregistrat un număr de 4.876 exemplare vândute.

Vânzările de autoturisme în afara Chinei rămâne deocamdată la un nivel scăzut, cu 31.451 unități, cu o creștere de 25,7% față de august 2023. Doar 1.000 dintre ele au fost produse în afara Chinei. Având în vedere că o bună parte dintre acestea sunt automobile electrice, ponderea este mult mai bună decât pare, dar volumul a fost departe de recordul înregistrat în aprilie, cu peste 40.000 de autoturisme vândute pe piețele internaționale.

În total, BYD vândut 148.470 de mașini pur electrice în august, creșterea fiind foarte mică, cu 1,95%, dar pe o piață globală în scădere.

Cădere uriașă a vânzărilor de mașini electrice în România. Tesla Model Y și Dacia Spring, cele mai mari pierderi CITEȘTE ȘI Cădere uriașă a vânzărilor de mașini electrice în România. Tesla Model Y și Dacia Spring, cele mai mari pierderi

După primele opt luni ale anului, vânzările BYD au ajuns la 2.31 milioane de vehicule, din care 1,3 milioane au fost PHEV, restul de un milion fiind electrice, fiind pentru prima dată când atinge acest prag după doar opt luni.

Volumul de electrice din intervalul ianuarie – august a crescut cu 12% față de anul trecut, existând premisele depășirii performanței de la finalul anului trecut, respectiv 1,6 milioane de automobile complet electrice și posibil depășirea vânzărilor Tesla, care în acest an înregistrează scăderi față de 2023, după ce anul trecut a vândut 1,8 milioane de mașini.

Vânzările pe piețele externe ale BYD până în august s-au ridicat la 264.869 autoturisme, un volum care depășește deja volumul total al anului 2023. Odată cu deschiderea de noi fabrici în diferite regiuni ale lumii, vânzările ar putea atinge 400.000 de unități pe piețele internaționale.

Norvegia - Nou record mondial la mașini electrice CITEȘTE ȘI Norvegia - Nou record mondial la mașini electrice

BYD a mai depășit Tesla, pe trimestrul 4 2023, ceea ce a adus o primă substanțială dealerilor, dar Tesla a rămas atunci liderul pieței electrice pe întreg anul, iar ulterior, în primăvară, a redevenit cel mai mare producător de mașini electrice

FOTO - BYD atinge un nou record de vânzări la nivel global și țintește din nou depășirea Tesla

viewscnt
Afla mai multe despre
byd
vanzari byd
tesla
byd hybrid