Ford majorează investițiile în Marea Britanie pentru a produce motoarele utilizate la fabricile din România și Turcia

Ford majorează investițiile în Marea Britanie pentru a produce motoarele utilizate la fabricile din România și Turcia
scris 1 dec 2022

Constructorul auto american Ford Motor Co a anunțat joi că va investi o sumă suplimentară de 180 milioane de euro în uzina sa de la Halewood, nordul Angliei, pentru a majora cu 70% producția de motoare destinate automobilelor electrice, urmând ca această uzină să furnizeze și motoarele pentru noile modele produse la uzinele din România și Turcia, transmite Reuters.

Grație acestor investiții, capacitățile de producție de motoare electrice ale uzinei de la Halewood vor crește de la 250.000 de unități pe an, până la 420.000 de unități pe an în 2024, a precizat al doilea mare producător auto american, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Opel Astra lansează motorizarea complet electrică CITEȘTE ȘI FOTO Opel Astra lansează motorizarea complet electrică

„Acesta este un pas important în extinderea și transformarea noastră. Este de asemenea un acord important pentru afacerile Ford din Europa”, a declarat Tim Slatter, directorul pentru operațiunile Ford din Marea Britanie.

Ford s-a angajat să vândă doar autoturisme complet electrice în Europa începând din 2030 și doar utilitare complet electrice din 2035.

Tim Slatter a precizat că Ford intenționează să comercializeze nouă modele complet electrice în Europa în 2024 iar uzina de la Halewood va furniza motoarele electrice pentru cinci modele care vor fi asamblate la uzinele din România și Turcia, printre care se va număra și o versiune electrică a SUV-ului Puma.

TABEL Noi ieftiniri: Carburanții au ajuns la nivelul din urmă cu o lună și jumătate CITEȘTE ȘI TABEL Noi ieftiniri: Carburanții au ajuns la nivelul din urmă cu o lună și jumătate

Potrivit estimărilor, uzina de la Halewood ar urma să furnizeze motoarele pentru aproximativ 70% din cele 600.000 de vehicule electrice pe care Ford intenționează să le vândă anual în Europa, începând din 2026.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan, cu aproximativ 190.000 de angajați în întreaga lume. În Europa, Ford este responsabilă pentru producerea, vânzarea și întreținerea vehiculelor marca Ford pe 50 de piețe individuale și are aproximativ 45.000 de angajați la unitățile sale deținute în totalitate și la întreprinderile mixte consolidate și aproximativ 59.000 de oameni când sunt incluse afacerile neconsolidate.

În luna martie, constructorul auto Ford a transferat proprietatea fabricii de la Craiova către partenerul său Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, acest proces fiind condiționat de aprobările autorităților relevante și ca urmare a consultărilor. Ford și Ford Otosan speră ca procesul de transfer al proprietății să fie finalizat în cel de-al treilea trimestru al anului 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
romania