Elon Musk anunță că acționarii Tesla au votat cu o marjă largă aprobarea pachetului său salarial de 56 de miliarde de dolari

Elon Musk anunță că acționarii Tesla au votat cu o marjă largă aprobarea pachetului său salarial de 56 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2024

Elon Musk anunță, într-o postare pe X, că acționarii Tesla au votat cu o marjă largă aprobarea pachetului său salarial de 56 de miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Potrivit Reuters, o persoană din interior a confirmat informațiile anunțate de Musk, mai multe fonduri de investiții și mici investitori optând pentru acordarea bonusului, cel mai mare din istorie, dar și pentru mutarea sediului social al companiei din Delaware în Texas.

FOTO Dacia Bigster, primele imagini înainte de lansarea din octombrie. Cât va costa CITEȘTE ȘI FOTO Dacia Bigster, primele imagini înainte de lansarea din octombrie. Cât va costa

Consiliul de administrație a cerut reconfirmarea deciziei de către Adunarea Generală a Acționarilor Tesla, după ce un judecător din Delaware a decis că salariul lui Musk este indecent. Adunarea are loc joi (seara pe ora României), iar până la debutul acesteia acționarii își pot schimba opțiunea, iar votul este considerat preliminar, arată Biziday.

Consiliul de administrație a explicat acționarilor că Musk merită bonusul salarial, deoarece a atins obiective ambițioase, iar veniturile sale vor juca un rol important pentru a-l menține pe Musk dedicat companiei Tesla. Câțiva dintre acționarii mari ai producătorului auto, printre care Fondul suveran de investiții al Norvegiei și cele mai mari fonduri de pensii din California, au declarat că vor vota împotriva bonusului, susținând că acesta este excesiv.

Musk a avertizat că va dezvolta separat de Tesla produse de inteligență artificială și roboți, dacă nu reușește să obțină suficiente voturi pentru aprobare pachetului său salarial. 

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla