Dacia Sandero și Duster, confirmate în topul vânzărilor din Europa. Veste extraordinară legată de Duster

Dacia Sandero și Duster, confirmate în topul vânzărilor din Europa. Veste extraordinară legată de Duster
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 aug 2024

După clasamentele publicate de Jato Dynamics, noi cifre vin să confirme poziția solidă pe care Dacia o are în acest moment în Europa, cu cele două modele ale sale de bază, Sandero și Duster.

Dacia conduce vânzările de autoturisme din Europa cu Sandero, care are în acest moment cinci din șapte luni ale acestui an în care s-a poziționat pe primul loc în clasament. Cu aproape 23.000 de exemplare vândute în UE și țările EFTA, în luna iulie, modelul produs în Maroc a depășit cel mai vândut automobil de la VW, SUV-ul T-Roc, precum și cel mai vândut SUV de la Toyota, Yaris Cross, acesta din urmă având o creștere de peste 45 de procente, după cum reiese din statisticile Data Force, după ce Jato Dynamics anunțase săptămâna trecută același clasament.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Turcii avansează la autostrada Sibiu – Pitești. Prima foreză de mare capacitate CITEȘTE ȘI VIDEO Turcii avansează la autostrada Sibiu – Pitești. Prima foreză de mare capacitate
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Vestea extraordinară este legată de Duster, care urcă pentru prima dată în Top 5 al vânzărilor, depășind, chiar dacă la o distanță foarte mică, Kia Sportage, unul dintre cele mai populare SUV-uri ale Europei. Cu un total de 15.800 de unități vândute, Duster și-a majorat cu 25% vânzărilor, ca urmare a lansării noii generații, în pofida criticilor primite, legate de schimbările din gama de motoare și de rezultatul slab de la EuroNCAP.

În partea a doua a clasamentului se mai află Toyota Yaris (locul 6, concurent direct pentru Sandero), VW Tiguan, Renault Clio (care a intrat într-un declin neașteptat, cu -8,1% față de anul trecut), Hyundai Tucson și VW Golf, cândva cel mai vândut automobil al Europei timp de ani buni.

FOTO Uber introduce un nou serviciu în România, după modelul Bolt CITEȘTE ȘI FOTO Uber introduce un nou serviciu în România, după modelul Bolt

Evoluția din cele șapte luni a vânzărilor Sandero a condus la o consolidare evidentă poziției de lider european și a volumului vândut de modelul Dacia în acest an, cu 168.133 unități și o creștere de aproape 20% față de anul trecut.

Rezultatul poate fi considerat o adevărată performanță pentru un automobil care se pregătește să intre în al cincilea an de existență, în timp ce mașina de pe locul al doilea, VW Golf, pare că rămâne fără resurse în acest an important, fiind posibilă în lunile următoare să asistăm la o rocadă cu VW T-Roc, aflat deocamdată pe locul 3 în cele șapte luni.

GRAFIC Ne putem aștepta la scumpiri ale motoarelor pe benzină. Marii producători riscă amenzi uriașe dacă nu vând masiv mașini electrice pentru a reduce emisiile de CO2 CITEȘTE ȘI GRAFIC Ne putem aștepta la scumpiri ale motoarelor pe benzină. Marii producători riscă amenzi uriașe dacă nu vând masiv mașini electrice pentru a reduce emisiile de CO2

În același timp, cifrele lui Duster de la începutul anului sunt influențate de scăderile anterioare ale generației 2, astfel că poziția pe care o ocupă este 13, cu 105.900 unități și o creștere de 5,2%, întâmplător sau nu tot peste Kia Sportage (locul 14).

Celălalt SUV produs în România, Ford Puma, a avut o lună mai slabă (locul 19), cu un volum vândut de 10.236 unități în iulie și o scădere mare, de -25%. Vânzările totale din acest an ale lui Puma s-au ridicat la 94.100 unități, adică 3,1% majorare raportat la cifrele de anul trecut (locul 17).

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia sandero
dacia duster
vanzari dacia
top 10 cele mai vandute masini