Dacia Duster cu volan pe partea dreaptă, lansat în Marea Britanie la peste 30.000 de euro, în echipare Extreme 4x4 și hibrid

Dacia Duster cu volan pe partea dreaptă, lansat în Marea Britanie la peste 30.000 de euro, în echipare Extreme 4x4 și hibrid
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris duminică, 09:00

Dacia a lansat noul SUV Duster în Marea Britanie, odată cu pregătirea startului producției versiunii cu volan pe dreapta, care va ajunge ulterior și pe alte piețe, inclusiv în Australia, dar cu sigla Renault. Prețul de lansare în regat este cu mult mai mare decât cel din Uniunea Europeană, probabil din cauza costurilor suplimentare, dar și pentru că piața are un potențial mult mai ridicat.

Noul Duster intră, rând pe rând, pe marile piețe ale Europei, după ce în luna iunie au început livrările pentru clienții care au comandat mașina încă din aprilie. Din septembrie, Duster a fost lansat și în Marea Britanie, aici fiind necesară mașina în arhitectura cu volan pe partea dreaptă.

Urmărește-ne și pe Google News

Reprezentanțele Dacia din această țară au anunțat și prețul de pornire pentru noul SUV, considerat în continuare cel mai accesibil de pe piață pentru un SUV de clasă B, Duster fiind totodată apreciat și pentru faptul că este unul dintre cele mai bune SUV-uri cu capacități off-road. După cum arată listele de prețuri, Dacia Duster va avea în Marea Britanie cel mai mare preț din regiune.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Echiparea cea mai accesibilă va fi, ca și în restul Europei, Essential, numai că prețul de pornire va fi de 18.745 de lire, ceea ce, în moneda UE, înseamnă 22.200 de euro. Prețul se apropie deja de nivelul la care ne așteptăm să înceapă cea mai ieftină versiune Bigster, dar, ce-i drept, nu ajunge la nivelul la care a fost lansat Renault Duster în Turcia (la peste 33.000 de euro). Echiparea de bază nu are display central, la fel ca pe celelalte piețe, ci dispune doar de sistemul Media Control, care oferă posibilitatea conectării bluetooth a telefonului la mașină și folosirea lui drept sistem multimedia. De asemenea, aerul condițional manual și cele numai 4 boxe audio caracterizează această echipare entry-level, care este motorizată exclusiv cu ECO-G 100, Bi-Fuel (benzină și GPL).

Pentru comparație, aceeași echipare care în România începe de la 18.800 euro, în Germania este vândută cu 18.950 euro, iar în Franța cu 19.690 euro. Asta înseamnă că britanicii vor scoate din buzunar aproximativ 3.000 de euro în plus.

ULTIMA ORĂ General Motors și Hyundai au creat o nouă alianță auto CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ General Motors și Hyundai au creat o nouă alianță auto

Dacă mergem mai departe în configurator, cel mai ieftin Duster hibrid va fi vândut în Marea Britanie cu 24.245 lire, pe echiparea Expression, adică 28.700 euro, mult mai scump decât în Franța, unde costă 26.600 euro, sau decât în România, unde este 25.150 euro. De asemenea, pentru cea mai accesibilă versiune 4x4 a lui Duster, britanicii vor plăti 23.445 lire, adică aproximativ 27.800 euro, cu câteva mii de euro peste prețul pe care îl plătesc românii sau francezii.

Britanicii pot, deocamdată, să facă precomenzi, deoarece mașina va începe să fie livrată doar în luna noiembrie, odată ce stocurile de mașini cu volan pe partea dreaptă vor ajunge dincolo de Canalul Mânecii.

Spre deosebire de piața noastră, cele două versiuni de top, Journey și Extreme, nu vor avea prețuri identice. Extrem este în Marea Britanie cea mai scumpă versiune a lui Duster și poate fi cumpărată cu 25.945 lire cu motor 1.2 TCe 130 și tracțiune 4x4 și cu 26.745 lire pentru TCe 140 Hybrid, ceea ce înseamnă că în UK Duster sare peste pragul de 30.000 de euro, pe cele două motorizări în versiunea de top, deși șefii Dacia au promis că mașina va rămâne sub acest prag.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia duster
pret duster
duster marea britanie