Constructorul canadian de avioane și trenuri Bombardier a raportat pierderi de 223 milioane dolari în trimestrul 2

Constructorul canadian de avioane și trenuri Bombardier a raportat pierderi de 223 milioane dolari în trimestrul 2
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2020

Grupul canadian Bombardier, constructor global de avioane și trenuri, a raportat în al doilea trimestru al anului pierderi de 223 milioane dolari americani, de șase ori mai mari comparativ cu pierderile de 36 milioane dolari americani în aceeași perioadă a anului trecut, scrie publicația Vancouver Sun.

Vânzările au scăzut cu 37% până la 2,7 miliarde de dolari americani, o scădere pentru care compania a dat vina pe „perturbările legate de pandemie”, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Bombardier Inc. a atras atenția asupra perioadelor mai dificile ce ar urma să vină, după ce pierderea trimestrială raportată de grup s-a adâncit din cauza reducerii livrărilor de avioane mici, de afaceri, și a noilor costuri legate de proiecte feroviare cu probleme în Europa.

Noul director executiv al companiei, Éric Martel, numit în funcție la începutul lunii aprilie, lucrează pentru a finaliza vânzarea ultimei serii de active, care vor găsi compania ”redusă” la o singură afacere, cea cu avioane private, cândva anul viitor. Acesta a revenit în companie, după cinci ani în care a fost CEO al Hydro-Québec’s.

Pana de curent- pasageri blocați în liftul de la metrou CITEȘTE ȘI Pana de curent- pasageri blocați în liftul de la metrou

În primele trei luni de când s-a aflat la conducerea companiei, Martel a supravegheat o întrerupere a producției de șase săptămâni și mii de concedieri temporare din cauza pandemiei. Toate cele 51 de unități de producție s-au redeschis acum.

„Cu siguranță nu mă așteptam ca primul trimestru (de la reîntoacerea sa, n.r.) să fie atât de provocator, pandemia Covid-19 afectând aproape fiecare aspect al operațiunilor noastre, al piețelor noastre finale și al performanțelor financiare”, a declarat Martel.

Livrările de avioane de business în întreaga industrie vor scădea probabil cu aproximativ 30% în 2020, a spus Martel.

Livrările de aeronave de afaceri ale companiei au scăzut cu aproximativ 43%, la 20 de avioane în trimestrul 2.

După negocieri de zeci de ore, Nissan amână închiderea uzinei din Barcelona CITEȘTE ȘI După negocieri de zeci de ore, Nissan amână închiderea uzinei din Barcelona

Bombardier se așteaptă să livreze cel puțin 22 din avioanele sale de afaceri, modelul Global 7500, în a doua jumătate a anului, de două ori mai mult decât în ​​prima jumătate. Printre cele mai profitabile produse ale companiei sunt avioanele ultra-lungi, care au un preț de catalog de aproximativ 73 de milioane dolari americani.

Deși nu a furnizat o prognoză privind profitul pentru 2020, Bombardier a spus că se așteaptă ca afacerile să se recupereze treptat în a doua jumătate. Traficul feroviar de pasageri este în creștere în Europa, utilizarea avioanelor de business a revenit de la nivelul minim înregistrat în aprilie și mai, iar cumpărătorii de aeronave s-au întors pe piață, a spus CEO-ul.

În urmă cu două săptămâni, Comisia Europeană a aprobat oferta Alstom de preluare a diviziei feroviare a companiei canadiene Bombardier, după ce grupul francez a fost de acord să vândă active pentru a rezolva temerile legate de concurență. În februarie, Alstom a anunțat că a semnat un acord cu producătorul canadian de avioane și trenuri Bombardier și Fondul public de pensii din Quebec (Caisse de dépôt et placement), pentru a prelua totalitatea acțiunilor la Bombardier Transport, divizia feroviară a Bombardier cu sediul în Germania, pentru un preț cuprins între 5,8 și 6,2 miliarde de euro.

Acordul este de așteptat să se încheie în prima jumătate a anului 2021, a anunțat Bombardier.

Ryanair refuză să respecte măsurile de combatere a coronavirusului, Italia amenință compania cu suspendarea zborurilor CITEȘTE ȘI Ryanair refuză să respecte măsurile de combatere a coronavirusului, Italia amenință compania cu suspendarea zborurilor

Cu aproape 60.000 de angajați, Bombardier este lider global în industria transporturilor, fabricând avioane și trenuri.

Cu sediul central în Montréal, Canada, Bombardier are șantiere de producție și inginerie în peste 25 de țări pe segmentele Aviație și Transporturi. Acțiunile Bombardier sunt tranzacționate la Bursa din Toronto. În anul fiscal încheiat la 31 decembrie 2019, Bombardier a înregistrat venituri de 15,8 miliarde de dolari.

Grupul canadian este prezent și în România, prin subsidiara Bombardier Transportation Shared Services România, care are peste 600 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
bombardier
pierderi