Cod unic primit de șoferi pentru a putea urmări online traseul documentelor reținute de polițistul rutier

Cod unic primit de șoferi pentru a putea urmări online traseul documentelor reținute de polițistul rutier
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iun 2024

În cazul reţinerii de către poliţistul rutier a permisului de conducere şi/sau a certificatului de înmatriculare ori de înregistrare sau, după caz, a dovezii înlocuitoare a acestora, titularul va primi un cod unic cu ajutorul căruia va putea urmări traseul documentelor reţinute.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Măsura este propusă de reprezentanții actualei puteri, care subliniază că Direcţia Generală pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (DGCTI) gestionează un HUB care oferă o serie de servicii electronice furnizate la nivelul tuturor structurilor Ministerului AfaceriIor Interne (MAI).

FOTO & VIDEO Un automobil Jaguar cu o istorie tulbure, creat pentru Regele Mihai și care i-a aparținut Principelui Nicolae - vândut la Londra. A supraviețuit comunismului, iar după 1989 a ajuns, pe căi necunoscute, în Ungaria și Marea Britanie CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Un automobil Jaguar cu o istorie tulbure, creat pentru Regele Mihai și care i-a aparținut Principelui Nicolae - vândut la Londra. A supraviețuit comunismului, iar după 1989 a ajuns, pe căi necunoscute, în Ungaria și Marea Britanie

Obiectivul principal al acestui HUB este simplificarea accesului beneficiarilor la serviciile furnizate de către MAI, în vederea facilitării interacţiunii online a acestora cu prestatorii de servicii publice, arată autorii proiectului, prin care este prevăzută extinderea serviciilor acestui HUB de la nivelul ministerului.

”În acest moment, dacă unui conducător auto i se reţine, de către poliţistul rutier, permisul de conducere şi/sau certificatul de înmatriculare ori de înregistrare sau, după caz, dovada înlocuitoare a acestora, titularul trebuie să meargă la mai multe instituţii pentru a vedea unde a ajuns documentul reţinut. De exemplu, dacă i s-a ridicat unul dintre documentele de mai sus într-un alt judeţ sau într-o altă localitate, titularul nu ştie când şi unde să se prezinte pentru a reintra în posesia acestuia”, este argumentul în spirjinul măsurii.

DECIZIE Măsură împotriva ”clanurilor imobiliare”: Închisoare de până la 5 ani pentru cei care fac presiuni asupra proprietarilor astfel încât să își vândă imobilele CITEȘTE ȘI DECIZIE Măsură împotriva ”clanurilor imobiliare”: Închisoare de până la 5 ani pentru cei care fac presiuni asupra proprietarilor astfel încât să își vândă imobilele

Ca urmare, proiectul legisativ menționat prevede crearea unui mecanism prin care la ridicare documentelor, titularul să primească şi un cod unic cu ajutorul căruia să se poată autentifica în HUB-ul gestionat de MAI pentru a vedea exact traseul documentului reţinut.

Conform inițiatorilor, mecanismul este similar celor de la firmele de curierat.

”HUB-ul este funcţional şi nu ar implica cheltuieli suplimentare, ba dimpotrivă, ar scuti cetăţenii de mai multe drumuri şi pe angajaţii din subordinea MAI să ofere informaţii care se regăsesc în acest HUB”, se mai arată în susținerea măsurii.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
șofer
cod
unic
hub
mai
document
permis
dovadă
reținere
urmări
online
proiect
polițist