Cel mai mare producător de țevi de oțel din Turcia a deschis unitatea din România, investiție de 15 milioane de euro

Cel mai mare producător de țevi de oțel din Turcia a deschis unitatea din România, investiție de 15 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2024

Borusan Mannesmann, parte a grupului turc Borusan, a deschis unitatea din România, la Ploiești, investiție de 15 milioane de euro. 

Deschiderea a avut loc pe 5 septembrie.

Urmărește-ne și pe Google News

În primăvară, Borusan Mannesmann, cel mai mare producător de țevi de oțel din Turcia și unul dintre cei mai mari jucători pe piața de profil în Europa, parte a grupului turc Borusan, a transmis că a finalizat lucrările la fabrica din România, începând producția de probă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
BMW și-a revizuit estimările pe 2024 din cauza problemelor tehnice și cererii slabe din China CITEȘTE ȘI BMW și-a revizuit estimările pe 2024 din cauza problemelor tehnice și cererii slabe din China

Compania intenționează să atingă vânzări de peste 10 mii de tone la unitatea din România, în 2026.

Profit.ro a anunțat anterior că grupul turc a înființat o nouă companie în România, în cadrul căreia va realiza o investiție de aproximativ 12 milioane de euro. Grupul, prin noua sa investiție care va deservi exclusiv sectorul amortizoarelor auto, își va consolida astfel poziția în Europa de Est.

În cadrul noii companii Borusan Tube Products SA se vor produce tuburi cilindrice  și tuburi de rezervă ce sunt folosite la fabricarea amortizoarelor, prin prelucrarea tuburilor metalice.

Lufthansa este interesată preluarea unei participații în compania de stat airBaltic din Letonia CITEȘTE ȘI Lufthansa este interesată preluarea unei participații în compania de stat airBaltic din Letonia

Profit.ro a anunțat, în vara 2021, că Borusan Mannesmann va construi o fabrică în România, compania înființând, în acest sens, o subsidiară locală.

Borusan Tube Products SA, care va avea zone de producție și depozitare de cca. 5.800 m2 și care își propune să producă în 2026, 10.652 de tone de tuburi pentru amortizoare auto, își dorește de asemenea, ca prin această investiție să creeze 57 locuri de muncă. În acest sens, compania a achiziționat un teren de 23.000 m2 lângă Ploiești, județul Prahova. 

„Europa de Est va fi principala noastră piață de desfacere”

Borusan Mannesmann, cu noua sa unitate de producție ce va fi creată în cadrul companiei Borusan Tube Products SA, va deservi producătorii de amortizoare din lanțul de aprovizionare auto, care va produce cu tehnologii de taiere, bercluire (procesare), șanfrenarea,  periere, spalare online și offline, în funcție de grupele de produse.

Ungaria salută \'\'soluția\'\' găsită în litigiul său cu Ucraina în privința petrolului rusesc CITEȘTE ȘI Ungaria salută ''soluția'' găsită în litigiul său cu Ucraina în privința petrolului rusesc

Făcând o evaluare a investiției din România, Ali Okyay, Director General al Borusan Tube Products SA și membru al Consiliului de administrație responsabil pentru Borusan Mannesmann, Segmentul Auto, a declarat anterior: „Am făcut un pas important pentru a ne consolida poziția în Europa de Est. Împreună cu clienții noștri actuali avem  proiecte în special în România și Polonia, dar există potențial și în Slovacia și Cehia. Cu această investiție, facem un pas important pentru a face din Europa de Est principala noastră piață de desfacere și a deveni un producător de componente pentru amortizoare care va produce aproape de clienții săi.”

Borusan Mannesmann este cel mai mare producător de țevi de oțel din Turcia și unul dintre cei mai mari jucători pe piața de profil în Europa. Compania operează 7 fabrici pe 3 continente, cu o capacitate anuală de 1,4 milioane de tone și peste 2.000 de angajați.

Compania face parte din holdingul turc industrial Borusan, fondat de omul de afaceri Asım Kocabıyık. Holdingul activează în producția de oțel, distribuția de automobile, producția de energie și logistică, având circa 12.000 de angajați și venituri de 1,93 miliarde de dolari în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
borusan mannesmann
amortizoare auto